Екскурзия за Великден на остров Лефкада

Великден на остров Лефкада - хотел "Villagio Maistro" 3*
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки Изхранване: HB
Оцени офертата
Маршрут
София – остров Лефкада – София
Дати на отпътуване
Програма
Ден 1 - София - остров Лефкада - 670 km
Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад "Александър Невски", 7.30 ч. - Автогара "Сердика", Дупница - 8.30 ч., Благоевград - 9.00 ч., Сандански - 10.00 ч. по маршрут Кулата - остров Лефкада. Пристигане вечерта. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 - остров Лефкада
Закуска. Свободно време. По желание и предварителна заявка - отпътуване за град Нидри за целодневен круиз с кораб (с включен обяд на кораба):Порто Кацики или Егремни - най-красивите плажове на острова с възможност за скачане и плуване в кристалната вода на Йонийско море; остров Кефалония с посещение на градчето Фискардо за почивка и обяд в някоя от многобройните таверни; остров Итака - с възможност за разходка или плаж на острова на Одисей; пещерите на остров Меганиси; трите острова на семейство Онасис - Скорпиос, Спарти и Скорпиди; остров Мадури - известен със своята вечнозелена растителност. Късна вечеря с традиционни ястия и супа "Магерица". Нощувка.

Ден 3 - остров Лефкада
Закуска. Пешеходна разходка в столицата Лефкада: Централният площад; църквата "Св. Спиридон", построена през 1685 г. от венецианците; Кметството; църквата "Св. Мина" и Катедралата. Свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на фолклора и Музея на грамофоните. Посещение на манастира "Панагия Фанеромени" - най-важният религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида. Отпътуване за крепостта "Св. Мавра", построена по заповед на французите през 14 век. Свободно време за разглеждане на крепостния комплекс. Фото пауза на един от най-добрите плажове на острова - "Катизма". Празничен Великденски обяд с традиционни ястия, агнешко месо и музика на живо! Нощувка.

Ден 4 - остров Лефкада - София - 670 km
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция "Lukoil" (бул. "Сливница", след кръстовище Орион), Автогара "Сердика", площад "Александър Невски" вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
3 нощувки със закуски в хотел "Villagio Maistro" 3* на остров Лефкада
1 вечеря (без включени напитки) на 29.04 в хотел "Villagio Maistro" 3*
1 късна вечеря (без включени напитки) на 30.04 с традиционни ястия и супа "Магерица" в хотел "Villagio Maistro" 3* - http://www.maistro.gr/lefkada-hotels/lefkas-hotel.htm
1 празничен Великденски обяд (без включени напитки) на 01.05 с традиционни ястия, агнешко месо и музика на живо в хотел "Villagio Maistro" 3*
Пешеходна разходка в столицата на остров Лефкада
Посещение на манастира "Панагия Фанеромени", крепостта "Св. Мавра" и фото пауза на плажа "Катизма"
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Целодневен круиз с кораб (продължителност 9 часа) до островите Кефалония, Итака, Меганиси, Скорпиос, Скорпиди, Спарти и Мадури с включен обяд на кораба
Входни такси за Археологическия музей (3 EUR) и Музея на фолклора (2 EUR)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт

ОТСТЪПКИ
Ученици и студенти 10.00 лв.
Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен -25 лв.
Допълнително легло в двойна стая за дете от 3 до 4,99 г. -250 лв.
Допълнително легло в двойна стая за дете от 5 до 11,99 г. -120 лв.
Фамилна стая с четири легла -40 лв.

ДОПЛАЩАНИЯ:
Единична стая 215 лв.
Целодневен круиз с кораб (продължителност 9 часа) до островите Кефалония, Итака, Меганиси, Скорпиос, Спарти, Скорпиди, Мадури с включен обяд на кораба при минимум 10 туристи от 35.00 лв. до 60.00 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист 120.00 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации.
В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).
Часово време: България - 12 ч.; Гърция - 12 ч.
Място на отпътуване и връщане: Дупница – бензиностанция ”OMV”; Благоевград – бензиностанция Gazprom на изхода на града ; Сандански – бензиностанция ”OMV” на изхода на града.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

123

Цени

Дата Възрастен в двойна стая
29.04.2016 г. 345 лв.