Промо

Профомо оферта за Болоня и Венеция

Вашата оценка
Екскурзия до Болоня и Венеция със самолет
Транспорт
Самолет
Продължителност
4 дни / 3 нощувки
Маршрут
София - Болоня - Венеция - Болоня - София
Дати на отпътуване
Изхранване
BB
Цена от
390лв.
Принтирай
Запитване РЕЗЕРВИРАЙ
За контакти и резервации
Програма
Екскурзия до Венеция
Информация за Венеция: Най-красивият град на света рядко носи разочарование. “Предпочитам да съм във Венеция в дъждовен ден, отколкото във всеки друг град в слънчев ден”, отбелязва през 1857 г. писателят Хърман Мелвил и с това предава притегателната сила на град, чиято магия върши вълшебствата си през цялата година-независимо дали сте дошли посред зима, когато ледената мъгла сее студ над лагуната наоколо, или в трепкащата мараня на лятото, когато каналите, старите църкви и безбройните замъци са окъпани в слънчева светлина.
Венеция е разделена на шест сестиери, или района, по три от двете страни на Големия канал, основната водна артерия в града. Преди да тръгнете да се любувате на популярните места, разходете по Големия канал където ще усетите най-добре града. Едни от най-живописните площади са “Санто Стефано” и ”Санта Маргерита ” и не на последно място е известният площад “Сан Марко”
Забележителности във Венеция, които не бива да се пропуснат:
Площад Сан Марко - Ако наистина искате да разберете могъществото на бившата Венецианска империя – това е мястото, което трябва да посетите. На площада ще намерите базилика Сан Марко. Дворецът на Дожовете с неговите грандиозни зали и часовникова кула; камбанарията, от където се разкрива величествената гледка на целия град.
Дворецът Лонгена - Той е един от най-красивите в целия град. Завършен е през 1756 г., над 100 години след започването му.
Музей Песаро - Това е градския музей за модерно изкуство, поместен в стария дворец. Най-вълнуващите произведения може да се видят в частта за Ориенталско изкуство.
Рибния пазар Риалто - Посетете го през седмицата. Рибарите, оживената обстановка, старите фасади и канала ще събудят всички ваши сетива. Най-добрите месарски магазини също са наблизо.
Канале Гранде (Grand canal) е най-големият канал във Венеция, Италия. Той е един от основните трафик коридори в града. Общественият транспорт по него се осъществява с водни автобуси, частни таксита или гондоли.
Мостът Риалто - едно от емблематичните за Венеция места. Сегашната му структура е построена за три години в периода 1588 – 1591 г. Мостът Риалто е бил единствения начин да прекосите Канале Гранде пеша, преди да се построи мостът Академия през 1854 г.
Мостът на въздишките - закрит мост направен от бял варовик. Има малки прозорчета с каменни решетки. Свързва старите затвори със стаите за разпити в Двореца на дожите. Мостът е проектиран от Антони Контино (племенника на архитекта, построил моста Риалто). Построен е през 1602 г.
Базилика Санта Мария дела Салуте (Santa Maria della Salute) е римокатолическа църква и малка базилика, разположени в областта Дорсодуро.
Дворецът на дожите - готическо здание, дворец, който в миналото е бил резиденция на дожите. Две от фасадите му гледат към Венецианската лагуна и площада Сан Марко. Не пропускайте да го посетите.

1 ДЕН:
Полет от София за Болоня в 20:20ч. Пристигане в 21:20ч. Придвижване до централната гара с автобусен шатъл от летището. Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ДЕН:
Закуска. Освобождаване на хотела и придвижване до Венеция с влак. Придвижване до хотела във Венеция. Свободно време за разглеждане на града или допълнителна екскурзия класическа Венеция с екскурзовод на български език – обиколката започва от пл. Сан Марко със всичките паметници отвън (Църквата, камбанарията, двореца на дожите, часовниковата кула, прокуратурите и двореца на на Наполеон), най-хубавата спирка на гондоли Басейн Орсеоло, театърът Карло Голдони, църквата Сан Салвадор- централната църква в района на Пазара, мостът Риалто и Канал Гранде (продължителност час и половина) след което свободно време или посещение на църквата Сан Марко, с музея на църквата, Златния олтар и трезора с екскурзовод на български език ( един час) срещу допълнително заплащане. Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН:
Закуска. Препоръчваме Ви да отидете до Верона - популярен с ароматното си вино и с историята за Ромео и Жулиета. Разхождайки се в града, няма как да не усетите романтичната атмосфера, носеща се от внушителните готически сгради.
Най-популярната забележителност във Верона са балконът и къщата на Жулиета, главната героиня на Шекспир в „Ромео и Жулиета“. Тя се намира в близост до централния площад на Верона. В двора на сградата има бронзова статуя на Жулиета. По странна традиция, всеки посетител трябва да потърка ръката си в дясната гърда на Жулиета, за да е щастлив в любовта.
Във Верона трябва да видите още: Амфитеатър „Арена ди Верона“. В миналото тук са се водели гладиаторски битки, а днес арената всяка година става дом на мащабен оперен фестивал, привличащ половин милион туристи. Тук за пръв път е представена операта „Аида“ на Верди.
Площад Ербе - Тук е раят за шопинг маниаците. Тук можете да напазарувате сувенири за роднини и приятели и да се потопите в историческата атмосфера на града. В миналото тук е бил Римски форум, а днес са разположени почти всички значими сгради за Верона. Не пропускайте да посетите Кметството и Търговския дом.
Храмовете на Верона - Не пропускайте да посетите четирите най-популярни храма във Верона – църквата Свети Анастасий, базиликата Св. Зенон, църквата Св. Фермо и катедралата Санта Мария. Дори да сте само за един ден във Верона, вреето ще ви е предостатъчно да посетите всяка една от тях. И четирите се намират в централната част на града. Входът за всяка една е 3-4 евро, но имате възможност да си купите общ билет за около 10 евро.


4 ДЕН:
Закуска.Освобождаване на хотела. Придвижване с влак от централната гара на Венеция до централната гара в Болоня. Придвижване от централната гара на Болоня до летището. Полет за София в 21:10 ч. Пристигане в София в 23:55 ч.



Цени
Дата Възрастен в двойна стая
16.12.2017 г. 390 лв.
Допълнителна информация
Цената включва:
Самолетен билет София - Болоня - София
Летищни такси;
Ръчен багаж до 10кг /с размери 55x40x23 см/
1 нощувка със закуска в Болоня в хотел Millenn 3*/Astoria 3* или подобен
2 нощувки със закуски във Венеция в хотел Palazzo La Scala 3* / Locanda Canal 3*;
Mедицинска застраховка с покритие 7 000 евро за лица до 65 години;

Цената не включва:
Билет за влак Болоня - Венеция - Болоня около 40 евро на човек може да се закупи от Голдън Холидейз - БГ
Градска такса от около 3 евро на човек на вечер – заплаща се на рецепцията на хотела;
чекиран багаж до 20 кг /54 лв на посока/ или 32 кг /68 лв на посока/;
Автобусен билет за шатъл от летището до централната гара на Болоня и обратно – 6 евро на човек в посока
доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 10 лв.;

Забележка: Цените на багажа търпят промени, наложени от авиокомпанията;

Допълнителни екскурзии
Екскурзия класическа Венеция с екскурзовод на български език – 25 евро при минимум 5 човека /в цената не са включени входни такси за музеи, билети за корабчета и градски транспорт/.
Посещение на църквата Сан Марко, с музея на църквата, Златния олтар и трезора с екскурзовод на български език – 25 евро при минимум 5 човека. /в цената не са включени входни такси за музеи, билети за корабчета и градски транспорт/.
остров Мурано разглеждане на острова и посещение във фабрика с екскурзовод на български език – 36 евро при минимум 5 човека. /в цената не са включени входни такси за музеи, билети за корабчета и градски транспорт/.

Забележка: Цените на багажа търпят промени, наложени от авиокомпанията;

Цени на музеите във Венеция:
Маршрутно корабче по Канале Гранде за 60 мин. – 8.00 EUR;
Двореца на Дожите + Музея Корер + Сансовиновата библиотека – 18 EUR (раб.време от 22.03 до 03.09 9-19ч. и от 03.11 до 22.03 8.30-17ч.);
Ка д`Оро – 7 EUR;
Базиликата Сан Марко – Иконостаса – 2 EUR + Венецианските коне – 5 EUR;
Кулата Сан Марко – 8 EUR;
Галерия Академия + Палацо Гримани – 9 EUR (раб.време 9-19ч. и 9-14ч. в неделя).


ВАЖНО!
За да направите резервация е необходимо да изпратите трите имена на пътуващите на латиница, ЕГН, вид, номер и валидност на документа за самоличност, с който ще пътувате, както и депозит в размер на 50% oт цената на екскурзията. Остатъка е необходимо да се доплати до 14 дни преди датата на отпътуване
Екскурзията се осъществява независимо от броя на записаните!
Екскурзията е тип индивидуална без водач!
Цената е валидна до изчерпване на местата по ниските класи в полета!
Заплатения депозит е невъзвръщаем!
Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

"Голдън Холидейз - БГ" ООД не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Италия поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

Голдън Холидейз – БГ ООД притежава лиценз № РК - 01 - 6722 за извършване на туроператорска дейност. Голдън Холидейз - БГ е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” с "Групама Застраховане" ЕАД, София, Застрахователна полица № 7500170000163 издадена на 05.04.2017 г. с валидност от 05.04.2017 г. до 04.04.2018 г.

Бюлетин
За да получавате нашите актуални предложения и промоционални оферти, моля впишете своя имейл.