Испания почивки самолет

Почивка в Испания - Мурсия - 7 нощувки

Вашата оценка
Почивка в Ла Манга дел Мар Менор, Мурсия - Ранни записвания 2018
Транспорт
Самолет
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Маршрут
София – Аликанте – Ла Манга дел Мар Менор – Аликанте – София
Дати на отпътуване
Изхранване
FB
Цена от
930лв.
Принтирай
Запитване РЕЗЕРВИРАЙ
За контакти и резервации
Програма
Мурсия – автономна област в Югоизточната част на Испания със столица Мурсия. Областта е разположена между Валенсия, Кастилия и Андалусия.
Коста Калида или„Горещото крайбрежие” е средизменоморското крайбрежие на Испания, в провинция Мурсия. Тук се намира и най- популярния испански курорт Ла Манга дел Мар Менор.
Ла Манга дел Мар Менор - „Рай между 2 морета” – естествено образувана „коса”, разположена в Средиземно море и отделяща от него огромна солена лагуна с името Mar Menor или „Малко море”. Ла Манга, в превод означава „ръкав” – пясъчна формация с вулканичен произход: дължината му е 22 км., а ширината от 90 до 900 м. Курортът предлага 40 км. просторни плажове и е идеален за семеен отдих.
Повече от 320 слънчеви дни в годината, уникален микроклимат, удивителни свойства на Мар Менор и възможността да се насладиш едновременно на 2 морета, привличат туристи от цял свят. Максималната дълбочина на Мар Менор е до 8 м. и водата му се затопля доста по – бързо от водата на Средиземно море. „Малкото море” има повишено съдържание на йод, различни соли и минерали, които са причина за целебните му свойства. Доказано е, че вода с такава конценрация на соли в съчетание с високата темперетура оказва благотворно влияние върфу организма. Мнозина признават, че района на Мар Менор предлага най – здравословния климат в цяла Испания.
От природните компоненти на Мар Менор се произвежда специална козметика, която не отстъпва на израелската козметика от Мъртво Море.

Хотел "Cavanna" ****, Ла Манга дел Мар Менор
http://www.izanhoteles.es/en/hotel-la-manga-del-mar-menor/hotel-izan-cavanna/index
Хотелът се намира на самата плажна ивица, която разделя Средиземно море и лагуната Мар Менор. И от двете страни на този крайбрежен хотел се открива морски изглед.
В хотела: ресторант, бар, басейн, тераса, градина, зала за игри, детска площадка, анимация, помещение за съхранение на багаж, безплатен Wi-Fi в целия хотел.
В стаите: климатик, телевизор, сешоар, минибар (срещу допълнителни заплащане), сейф (срещу допълнителни заплащане), Wi-Fi.

Ден 1 - София - Аликанте - Ла Манга дел Мар Менор
Отпътуване от летище София с директен полет на АК "Wizz Air". Кацане на летището в Аликант. Полудневна екскурзия до Аликанте (включена в цената). Любителите на забележителна архитектура, богата история и културно наследство, отлични плажове, шопинг центрове и множество забавления, със сигурност ще останат очаровани от посещението на Аликанте. Екскурзията включва: изкачване до крепостта "Санта Барбара", построена на 166 м височина на хълма "Бенакантил"; преминаване по крайбрежната улица "Еспланада" със своята знаменита алея от палми - символ на морската душа на града; катедралата със син купол "Сан Николас"; кметството на Аликанте, отличаващо се с орнаментирани елементи и интересни фасади на двете му кули; спирка на пристанището, където е акостиран кораба-музей "Сантисима Тринидат" - копие на известния през 18 век най-голям боен плавателен съд, страшилището на моретата със 140 оръдия на борда. Свободно време за разходки из уличките на стария град, за да разгледате сами и със собствено темпо уютната столица на Коста Бланка. Трансфер до Ла Манга дел Мар Менор (около 1.30 ч.). Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 - Сан Педро дел Пинатар
Закуска. Свободно време. По желание полудневна екскурзия до Сан Педро дел Пинатар, където се намира най-голямата крайбрежна солена лагуна в Европа. Пешеходна разходка в центъра на града: Площадът на конституцията с църква "Свети Петър", площад "Испания", Музеят на морето, Етнографският археологически музей, традиционният рибен пазар. По желание може да продължите разходката към дългата крайбрежна алея, от където започва природният парк "Салинас и Ареналес". Тук се намира една от най-големите в Европа открити кални бани с изключителни лечебни свойства. Паркът ни завежда между Мар Менор и солните езера, сред вятърните мелници и множеството плажуващи, покрити с кал, преминава през пустиня от пясъчни дюни, докато най-накрая стига точката, където се срещат двете морета. Крайбрежната алея пък привлича с ефектните цветове на залеза, панорамната гледка и лекия морски бриз. По протежение на алеята може да намерите множество барове, ресторанти и магазини от всякакъв тип. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 - Мурсия
Закуска. Свободно време. По желание полудневна екскурзия до Мурсия– столицата на едноименната автономна област. Посещение на най-голямата забележителност – Катедралата в Мурсия, посторена върху основите на древна джамия, където могат да се видят различни художествени стилове, датиращи от Готическия стил до Неокласицизма. Разглежане на църквата "Сан Хуан де Диос", разположена на площад в Стария град. Църквата е част от болничния комплекс в Сан Хуан де Диос, който в минлото е бил тамплиерска болница. Екскурзията завършва с посещение на музея на Салзило, където могат да се видят най-големите и впечатляващи колекции от работата на великия бароков скулптор от Мурсия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 - Лорка
Закуска. Свободно време. По желание целодневна екскурзия до Лорка – градът на слънцето, на стоте щита или на стоте имена. Както и да го наречем, той определено се откроява с множеството архитектурни паметници – комбинация от средновековен, ренесансов и бароков стил. От палеолита до римската епоха, град Лорка е бил дом на различни култури, всяка от които е оставила своя отпечатък в историята на града. Разходката ще ни отведе през емблематичния площад "Испания" с катедралата "Свети Патрик" от 18-ти век, Съдебната палата и Кметството. Продължаваме към Археологическия музей, житницата от 16-ти век, църква "Свети Франциск" и двореца "Гевара" – впечатляваща барокова сграда. Най-впечатляващ обаче е средновековният замък на Лорка, наречен Крепостта на слънцето, който се издига на хълма над града. Екскурзията до Лорка е като машина на времето, която ни връща назад в историческото минало чрез средновековните улички, архитектурните сгради и градската атмосфера. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 - Картахена
Закуска. Свободно време. По желание полудневна екскурзия до Картахена - потопете се в историята на древния град Картахена, вървейки по неговите улици, по които в миналото са преминавали цивилизации като Картахените, Римляните и Византийците и са оставили своя отпечатък в историята на това място. Отпътуване сутринта за Картагена. Разглеждане на пристанището, паметника на героите от Кавие, площада на общината и реновирания наскоро дворец. Спускане надолу по главната улица за разглеждане на "Grand Hotel" и други впечатляващи сгради като Llagostera House, La Casa Cervantes и сградата на казиното. По пътя за Римския театър се минава покрай църквата "Сейнт Мери" – център на Страстната седмица. Римският театър датира от първи век пр. Хр. До него могат да се видят останките от стара катедрала, бомбандирана по време на Гражданската война. Накрая разглеждане на "Църквата на благотворителността" с патронния светец на града. По желание има възможност за изкачване с панорамен лифт над града, за да се видят прекрасните пейзажи, които се откриват. Връщане в хотела за обяд. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 - Бенидорм - Елче
Закуска. Свободно време. По желание целодневна екскурзия до Бенидорм и Елче. Бенидорм е един от най-големите туристически центрове в Испания и Европа. Благодарение на характерния си силует с много високи хотели и жилищни сгради градът е известен като "Манхатън на Испания" или "Бенийорк". С повече от 1000 ресторанта и над 30 дискотеки градът предоставя всичко необходимо за активен нощен живот. Елче е разположен на двата бряга на река Виналопо и е едно от най-старите населени места на Иберийския полуостров. Елче е обявен за най-добър европейски град за отглеждане на палми. Тук има ботаническа градина с всички видове палми, които растат на Земята, както и цитрусови дървета, кактуси и бамбук. Друга голяма забележителност на града е "Мистерията на Елче" (традиционен средновековен празник) - последната запазена до наши дни мистерия, която е защитена от ЮНЕСКО като културен шедьовър. Обиколката включва и панорамен тур на Стария град, базиликата Санта Мария, Кулата Калхора, двореца Алтимира, Арабските бани. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 - Кабо де Палос
Закуска. Свободно време. По желание полудневна екскурзия до Кабо де Палос – малко рибарско селище. Пешеходна разходка край пристанището и скалистата брегова линия, която води до зашеметяващия фар. От тук се открива прекрасна панорамна гледка към Ла Манга, кристално чистата вода и тихите заливи. Основна атракция тук е самото морско дъно, определено за природен резерват, което се смята за едно от най-добрите места за гмуркане в цяла Испания. В Кабо де Палос може да се насладите на чудесни ресторанти, предлагащи голямо разнообразие от прясна риба и средиземноморски специалитети. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 - Аликанте
Закуска (сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летището и полет за София на АК "Wizz Air".

Цени
Дата Възрастен в двойна стая Възрастен на допълнително легло Дете (2-11.99) на допълнително легло Единична стая
29.04.2018 г. 965 лв. 885 лв. 625 лв. 1185 лв.
06.05.2018 г. 950 лв. 870 лв. 610 лв. 1170 лв.
13.05.2018 г. 950 лв. 870 лв. 610 лв. 1170 лв.
20.05.2018 г. 970 лв. 890 лв. 630 лв. 1190 лв.
27.05.2018 г. 970 лв. 890 лв. 630 лв. 1190 лв.
10.06.2018 г. 1045 лв. 965 лв. 705 лв. 1265 лв.
17.06.2018 г. 1110 лв. 1030 лв. 770 лв. 1330 лв.
24.06.2018 г. 1110 лв. 1030 лв. 770 лв. 1330 лв.
09.09.2018 г. 999 лв. 920 лв. 660 лв. 1220 лв.
16.09.2018 г. 990 лв. 910 лв. 650 лв. 1210 лв.
23.09.2018 г. 990 лв. 910 лв. 650 лв. 1210 лв.
30.09.2018 г. 940 лв. 860 лв. 600 лв. 1160 лв.
07.10.2018 г. 930 лв. 850 лв. 590 лв. 1150 лв.
14.10.2018 г. 930 лв. 850 лв. 590 лв. 1150 лв.
Допълнителна информация
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет за директен полет София - Аликанте - София на авиокомпания "Wizz Air"
Летищни такси, чекиран багаж до 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг.
Трансфер летище - хотел - летище
7 нощувки на база обогатен пълен пансион на блок маса (закуска, обяд и вечеря + 1/4 вино и вода за обяд и вечеря) в хотел "Cavanna" 4* (или в подобен)
Полудневна екскурзия до Аликанте с водач на български език
Асистанс на български език
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Полудневна екскурзия до Картахена на български език
Полудневна екскурзия до Мурсия на български език
Полудневна екскурзия до Кабо де Палос
Полудневна екскурзия до Сан Педро дел Пинатар
Целодневна екскурзия до Лорка
Целодневна екскурзия до Бенидорм и Елче на български език
Разходи за градски транспорт и разходи от личен характер
Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 1-5 EUR на турист на ден - заплаща се на място

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Полудневна екскурзия до Картахена на български език при минимум 20 записани туристи €35.00
Полудневна екскурзия до Мурсия на български език при минимум 20 записани туристи €35.00
Полудневна екскурзия до Кабо де Палос на български език при минимум 20 записани туристи €25.00
Полудневна екскурзия до Сан Педро дел Пинатар на български език при минимум 20 записани туристи €25.00
Целодневна екскурзия до Лорка на български език при минимум 20 записани туристи €35.00
Целодневна екскурзия до Бенидорм и Елче на български език при минимум 20 записани туристи €45.00
За лица над 69 г. доплащане за завишена застрахователна премия.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Намаление използват деца, които са на ненавършени 13 години.
Условия за плащане: при резервация - 35% от общата сума; доплащане до 100% - до 30 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулация: до 31 дни - 35% от основната цена; от 30 до 1 дни - 100% от общата цена.
Цените на екскурзиите, записани на място, са по-високи!
Последователността на провеждането на екскурзиите се определя на място. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Предварителното записване и заплащане на екскурзиите е препоръчително. При наличие на свободни места екскурзиите могат да се заявят и на място, като се заплатят в евро.
Разписание на полета: очаква се
Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Испания: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Испания: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Пътуването се провежда при минимум 24 записани туристи.

123

Бюлетин
За да получавате нашите актуални предложения и промоционални оферти, моля впишете своя имейл.