Почивка на о-в Менорка

Почивка на о-в Менорка
Продължителност: 7 дни / 6 нощувки Транспорт: Самолет Изхранване: HB
Оцени офертата
Маршрут
София - Барселона - Менорка - Барселона - София
Програма
Менорка е най-северният и най-зеленият от Балеарските острови с площ около 702 кв.км.и население от 88 000 жители.Островът е обявен за биосферен резерват от ЮНЕСКО през 1993 г.
Дългата история на окупация,включително и британското управление в продължение на век,са оформили отличителна атмосфера и кухня. Тук северноафриканският кускус се среща наред с британския пудинг,а столицата Мао/Маон/ се счита за родина на майонезата.
Столицата Мао се намира в края на 5-километров тесен морски залив и е едно от най-сигурните пристанища в Средиземно море. Белезите от периодите на британското владичество личат и по старите къщи. В град Ел Кастел на 3 км по залива се намира добре запазеният Форт Марлбъро. Още по-забележителни са 500 мегалитни паметника разпръснати из острова,които датират от II хил.пр.Хр. и вероятно са служели като олтари и надгробни паметници.
Основната атракция на Менорка са плажовете,някои са каменисти,други пясъчни.Забележителното е,че с брегова ивица само от 216 км, Менорка има повече плажове от Ибиса и Майорка взети заедно.

Първи ден:
Сутрешен полет София - Барселона 04:10 – 06:05, полет Барселона – Менорка 08:20 – 09:15. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела в Менорка.Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка

Трети ден:
Закуска. Свободно време. Може да посетите град Сиутадела - старата столица на острова ще Ви впечатли с уличките между Плата де Борн и Плата де сес Палмерас, където могат да се видят много интересни дворци и орнаментирани църкви като Еглесия дел Росес от 17 век. Еглесия дел Сокорос пък е дом на музея Мусеу Диосеса. Рибния пазар на града се намира в сграда от 19 век известна като Модерниста, а на главния площад Плата де Борн има обелиск в честа на загиналите от града във войната срещу турците през 1558 г.
Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка

Пети ден:
Закуска. Свободно време за плаж или посещение на столицата Мао в която се намират много исторически сгради, най-стара е арката на Сан Роке, останала от някогашната стена обграждала града. Друга интересна сграда е Кметството построено през 1631 г и възстановено през 1780г, там се намира часовникът подарен на Менорка от английският губернатор Ричард Кейн.На същия площад е и църквата Санта Мария зад нея се намира площад Plaza de la Conquesta в центъра на който е издигнат паметник в памет на крал Алфонсо 3ти.
По пешеходните улуци на града са разположение много магазини, бутици, магазини за кожени изделия, керамика, кафенета и ресторанти предлагащи прясна риба.
В Мао се намира Форт Марлбъро /отворен за посещение от вторник до събота от 10 – 13 ч и от 17 – 20 ч. и неделя от 10 – 13 ч. цена на билета 3 евро,деца 1,50 евро/.
Музеят на Менорка /отворен за посещение от вторник до събота от 10 – 14 ч и от 18 – 20:30 ч. и неделя от 10 – 14 ч. цена на билета 2,40 евро,деца -безплатно/. Сградата датираща от 15 век е била францискански манастир,морско училище,обществена библиотека и детски дом. Неговите колекции обхващат най-ранната история на острова, Римския, Византийския и ислямския период на острова, колекции на живопис,както и сведения от по-късни периоди.
Крепостта La Mola /отворена от вторник до неделя от 10 – до 18ч,цена на билета 8 евро,деца от 6-12 г. – 5,50 евро,аудиогид 3 евро/. Крепостта на Изабел II е една от най-големите,но по-неизвестни европейски крепости ,построени през 19 век. С великолепния си дизайн и перфектно запазени крепостни стени,крепостта не оставя никой безразличен. Обстановката,в която е построена крепостта е една от основните и ценности – това е специална защитена зона за птици,където може да се наблюдава тяхната миграция от Африка до Европа.
Нощувка.

Шести ден:
Закуска. Свободно време за плаж или разходка с лодка от пристанището на Мао.
Нощувка.

Седми ден :
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището в Менорка, полет Менорка – Барселона 19:40 – 20:35, полет Барселона – София 23:45 – 03:30.

Цената включва:
самолетен билет София – Барселона – Менорка - Барселона- София с авиокомпания Вюлинг;
летищни такси;
двупосочен трансфер летище-хотел-летище;
6 нощувки в избран от Вас хотел;
6 закуски;
6 вечери;
медицинска застраховка с покритие 10 000 евро с Асистанс;
Ръчен багаж до 10кг /с размери 55x40x20см/;

Цената не включва:
Чекиран багаж – до 23 кг - 80 лв. /в зависимост от сезона на посока на човек / заплаща се по желание.
доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 15 лв.;

Забележка:
Цените на багажа търпят промени според сезона наложени от авиокомпанията!

ВАЖНО!
Можете да направите резервация с 50 % депозит от цената на екскурзията .
Останалата част да доплатите до 20 дни преди отпътуване.
Екскурзията се осъществява независимо от броя на записаните!
Цената е валидна до изчерпване на местата в ниските класи по полета!
Заплатения депозит е невъзвръщаем!

Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

Голдън Холидейз - БГ не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Менорка поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи
от туроператора причини !

Голдън Холидейз – БГ ООД притежава лиценз № РК - 01 - 6722 за извършване на туроператорска дейност. Голдън Холидейз - БГ е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” с "Групама Застраховане" ЕАД, София, Застрахователна полица № 7500160000091 издадена на 14.03.2016г. с валидност от 05.04.2016 г. до 04.04.2017 г.