Португалия екскурзии самолет

Самолетна екскурзия до Порто

Вашата оценка
Екскурзия до Порто със самолет
Транспорт
Самолет
Продължителност
5 дни / 4 нощувки
Маршрут
София-Мадрид-Порто-Мадрид-София
Изхранване
BB
Цена от
890лв.
Принтирай
Запитване РЕЗЕРВИРАЙ
За контакти и резервации
Програма
Порто е вторият по големина град в Португалия,простира се по устието на река Дуро при Атлантическия океан. През 200 г. пр.Хр. древните римляни построяват търговски пост, който именуват Портос Кале. По-късно вестготите го превръщат в епископия,а слeд това близо три века е бил владение на маврите. След изтеглянето на маврите градът става столица на тогавашното херцогство Португалия.
В началото на 12 в върху най-издигнатата му част е построена градската катедрала, чийто кули близнаци и до днес доминират в градския пейзаж. Архитектурен шедьовър е и най-старата църква в Порто - римската Сао Мартино де Седофрейта. Порто е известен с процъфтяващата си търговия с вино,а през 1860 г. един обикновен търговец смесва червено вино със спирт, за да увеличи трайността му. Така е създадено портото, прочуло града в целия свят. Британски,германски и холандси износители построяват специално за портото складове в южното предградие Вила Нова де Гая,разхождайки се там може да вдишате сладкия аромат на порто.
Градът впечатлява с красивите си и модерни мостове. Самият Густав Айфел е участвал в изграждането на мостовете на река Дуро. Ще Ви очароват живописните стари квартали и тесните им улички,площад Рибейра и неустоимия аромат на порто. А в "Института на слънцето и виното" могат да се опитат двеста различни сорта порто.

Екскурзията в Порто ще Ви даде възможност за кратно време да се докоснете до духа на Португалия,да разгледате основните забележителности в Порто, както и да отидете до Брага, Гимараеш или Коимбра.

Първи ден:
Полет от София в 06:30 ч за Милано. Кацане в Милано в 07:30 ч. В 10:20 ч полет за Порто. Пристигане в Порто в 12:00 ч. Придвижване до хотела. Свободно време. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. По желание пешеходен тур на Порто с екскурзовод на английски език. Турът включва: Avenida dos Aliados – една то централните улици в Порто,заобиколена от сгради от 19 век, в центъра и се намира конната статуя на император Pedro IV ,който държи в дясната си ръка Конституционната харта; известната книжарница Lello & Irmão създадена през 1906 г. ,вдъхновила създателката на „Хари Потър” и определена от Lonely Planet като най-красивата книжарница на света; Clerigos Tower – кулата Душ Клеригуш - символ на Порто, датираща от 18 век, до която се стига по вита стълба с 225 стъпала; Еврейският квартал; Miradouros – от където се открива великолепна гледка към река Дуро; жп гарата Sao Bento - най-голямата зала на станцията е украсена с 20 000 плочки, изобразяващи историята на Португалия; Средновековния град – един интересен маршрут, по време на който ще научите за историята на града от Средновековието , ще видите църквата Кедофейта (средновековна църква в римски стил), готическата църква Св. Франсис (интериора на църквата е в стил барок), останките на крепостните стени и няколко къщи от XV век.; Обиколката приключва в крайбрежната част Рибейра – емблематична за Порто, включена в наследството на Юнеско през 1996 г. с характерните старинни къщи, чиито фасади са покрити с пъстри керамични плочки („азулежуш“). На отсрещния бряг на реката, във Вила Нова де Гая се намират избите с портвайн. В Музеят на портвайна - срещу входна такса от 5 Евро ще се запознаете с историята на производството и износа на портвайн в региона, има възможност и за дегустация.
По желание вечерта кулинарен тур. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Свободно време. Препоръчваме Ви да отидете до Брага.
В Брага ще откриете онази типична смесица от минало и съвременност, която прави южната страна любимо място на толкова пътешественици по света. В сянката на църкви, резиденции и порти на по няколко века се разполагат прохладни кафенета и ресторанти със средиземноморски специалитети. Храмът Бом Жезуш до Монте се намира на хълм над града. До него може да се стигне с най-старата в света въжена железница, задвижвана с воден баланс. Дълги години Брага е била главен религиозен център на португалските земи, а днес са запазни няколко впечатляващи барокови църкви. Най-красива е катедралата Се, в която са примесени и други стилове.

или

По желание може да отидете до Гимараеш едно от най-красивите исторически градчета в Португалия. Смята се, че това е първият град в Португалия - мястото, на което страната е възникнала. От 2001 г. историческият център на града е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Там трябва задължително да разгледате двата двореца: дворецът на първия португалски крал Афонсу - намира се в самия център на града и се издига там от над 1000 години и двореца на херцозите от Браганса - построен около 500 години по-късно. Вътре в сградата се помещава музей, който можете да посетите. Най-хубавата гледка към Гимараеш е от планината Пеня. До нея можете да стигнете с лифт, като едновременно се насладите на красивата природа и зашеметяващата панорама към Гимараеш отвисоко. Връщане в Порто.
По желание вечерта нощен тур с дегустация на вино.
Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска. Препоръчваме Ви да отидете до Коимбра. Португалският град все още носи частица от достолепието на функцията си като столица на страната през Средните векове. Много от забележителните сгради са на възраст стотици години. Това, с което е най-прочут градът обаче, е Университетът в Коимбра – най-старият в Португалия и един от най-старите в света. Основан е през 1290 г. в Лисабон, а през 1537 г. е преместен в Коимбра, като е настанен в сградата на средновековен кралски дворец. Можете да посетите прочутата библиотека на университета с книжни рафтове, лакирани в червени и зелено.
Кулата Алмедина е още една постройка на няколкостотин години, която някога е служела за защита, а днес е място, където можете да видите възстановка на Средновековна Коимбра.
Сред църквите в Коимбра се отличават най-ярко две: Старата катедрала и Новата катедрала. Старата е от 1184 г., като във фасадата й се смесват ренесансови и мюсюлмански елементи. Новата катедрала е завършена през 1640 г. и е била йезуитска преди йезуитите да бъдат изгонени от страната през 1759 г.
За почитателите на музеите градът има Научен музей, Музей на водата, Антропологичен музей, както и няколко къщи музеи на известни португалски личности.
Връщане в Порто. Нощувка.

Пети ден:
Полет от Порто за Мадрид в 14:15 ч. Кацане в Мадрид в 16:30 ч. Престой на летището. Полет в 20:10 ч от Мадрид за София. Пристигане в София в 00:35 ч.

Допълнителна информация
Цената включва:
  • самолетни билети София-Милано-Порто-Мадрид-София с авиокомпания Ryan Air и Wizz Air;
  • летищни такси;
  • 4 нощувки със закуски в Порто в хотел Da Bolsa 3*/ HF Tuela Porto Ala Sul 3* или подобен;
  • салонен багаж до 10 кг с размери / 55 x 40 x 20 см /;
  • 1 лична вещ с максимален размер 40х30х20 см. /куфар за документи, дамска чанта или чанта за лаптоп/;
  • 'качване с предимство;
  • пешеходна обиколна на Порто с екскурзовод на английски език - 2,5 ч.;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина - Травълър" /включително COVID-19/ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания Евроинс за лица до 65 г.;

Цената не включва:
  • чекиран багаж до 20 кг - 25 евро на посока, ако се добави по време на резервацията и 40 евро на посока, ако се добави на по-късен етап;
  • туристическа такса - 2 евро на човек на вечер за лица над 13 г. - заплаща се в хотела;
  • настаняване един до друг в самолета;
  • доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. - 10 лв;
  • индивидуален двупосочен трансфер в Порто : летище - хотел - летище *40 евро на човек /при минимум двама/;
  • двупосочен билет Порто - Брага - Порто - 12 евро;
  • двупосочен билет Порто - Гимараеш - Порто - 12 евро;
  • двупосочен билет Порто - Коимбра - Порто - 16 евро;
  • билет за туристически автобус Hop-on Hop-off за 1 ден - 13 евро;
нощен тур с дегустация на вино /посещават се местни барове, включени са 4 напитки/ - 16.50 евро
кулинарен тур - 50 евро /посещават се 4 места където да опитане португалски апетайзери и десертни вина и 1 ресторант,където имате вечеря с включен десерт и вино/, провежда се в събота от 17 ч.;

ВАЖНО!
За да направите резервация за екскурзия до Порто е необходимо да изпратите трите имена на пътуващите на латиница, ЕГН, вид, номер и валидност на документа за самоличност, с който ще пътувате, както и депозит в размер на 50% oт цената на екскурзията. Остатъка е необходимо да се доплати до 14 дни преди датата на отпътуване
Екскурзията се осъществява независимо от броя на записаните!
Екскурзията е тип индивидуална без водач!
Цената е валидна до изчерпване на местата по ниските класи в полета!
Заплатения депозит е невъзвръщаем!
Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
За деца до 18 години пътуващи без двамата или с един от родителите, нотариално заверена декларация.


Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Португалия поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

Туроператорът притежава лиценз № РК - 01 - 6722 за извършване на туроператорска дейност. Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” със "Застрахователно дружество Евроинс" АД, София, Застрахователна полица № 0650000167 издадена на 05.04.2020 г. с валидност от 05.04.2020 г. до 04.04.2021 г.
Бюлетин
За да получавате нашите актуални предложения и промоционални оферти, моля впишете своя имейл.