Франция eкскурзии самолет

самолетна екскурзия до Марсилия, Франция

Вашата оценка
Екскурзия до Марсилия със самолет 3 нощувки
Транспорт
Самолет
Продължителност
4 дни / 3 нощувки
Маршрут
София - Марсилия - София
Дати на отпътуване
Изхранване
BB
Цена от
680лв.
Принтирай
Запитване РЕЗЕРВИРАЙ
За контакти и резервации
Програма
Марсилия
Разположен е върху крайбрежните хълмове на Френската ривиера и е най-големият пристанищен град във Франция. Марсилия е град, който определено има какво да покаже на своите посетители. Старият квартал на Марсилия - Льо Пание, е сърцето на този френски град. Пристанището му е основна притегателна сила и средището на града. Двете запазени кули, които някога пазели неговия вход, днес са превърнати в рибен пазар и превъзходни рибни ресторанти. Главната улица - Ла Канабие започва от Старото пристанище и продължава по дължината на крайбрежието, изпълнена е с кокетни магазинчета и ресторанти. Несъмнено един от символите на града е катедралата Нотр Дам дьо ла Гард - построена е през 1853 г. в римски стил. Вътре е украсена с арки със стенописи и музайки в ярки цветове. На върха на камбанарията й има позлатена статуя на Богородица, която се вижда от всяка точка на града. Марсилия е използвана за снимачна площадка на стотици филми, като се започне с "Такси" на Люк Бесон, "Наистина любов", "Транспортьорът 3", "Граф Монте Кристо", "Самоличността на Борн" и др.

1 ден:
Полет от София за Марсилия 09:55 - 11:20 ч. Пристигане в Марсилия. Придвижване до центъра на града с градски транспорт или индивидуален трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 ден:
Закуска. Свободно време за разглеждане на забележителности и музеи. Препоръчваме Ви да видите следните забележителности: Най-голямата забележителност в Марсилия е църквата Нотр Дам дьо ла Гард. Намира се на хълм над града и се издига на височина от 154 м. На върха на камбанарията й има близо 10-метрова позлатена статуя на Дева Мария на 12-метров пиедестал. Намира се на около 1 км от старото пристанище. Посетете и криптата. Крепостите Сен Жан и Сен Никола (Fort Saint-Jean и Fort Saint-Nicolas) Крепостта Сен Жан е издигната от рицарите от Ордена на Свети Йоан от Ерусалим (които по-късно основават Малта). По-късно Крал Рене издига високата кула на крепостта след атаката на Арагон през 1423 г. Сегашният си вид укреплението придобива по времето на крал Луи XIV в. Тогава е издигната и крепостта Сен Никола. В крепостта Сен Жан се помещава и Музеят на европейските и средиземноморски цивилизации. в който са представени редица любопитни изложби - мултимедия, книги, списания. филми, музикални инструменти.

3 ден:
Закуска. Свободно време за разходка.Препоръчваме Ви да посетите Замъкът Иф - намира се на остров Фурил, на около 2 км от града до него може да се стигне с корабче. Замъкът е построен през XVI век, като защитна крепост за нападения по море. По-късно е ползван като затвор. В замъкът Иф ще имате възможност да се разходите по тесните мрачни коридори и килии. На територията му се помещава малък музей с вещи на единствения затворник, успял да избяга - Емон Дантес. Затворът е описан в романа на Александър Дюма "Граф Монте Кристо". На острова се провежда ежегодно състезание по плуване, посветено на граф Монте Кристо.
Друго място, което си заслужава да се посети е Дворецът Лоншан (Palais Longchamp) - Той е замислен през 1839 година в чест на строителството на Марсилския канал (1838-1849) с помощта на който градът успява да се справи с постоянния недостиг на вода. Комплексът на двореца се състои от три части. В центъра е разположен великолепен фонтан, истински воден замък, а на север и юг се простират полукръгло колонади.
От северната страна се намира Музеят на Изящните Изкуства (Musée de Beaux-Arts), а от южната Музеят по Естествена История (Musée d’Histoire Naturelle). Зад двореца е разположена Зоологическа градина (Jardin zoologique), която е запазила своето има въпреки че там отдавна няма животни. Малко по-нагоре в парка се намира Обсерваторията – най-старата научна организация в Марсилия (основана през 1702 от йезуитите), тя е оборудвана с телескопи за наблюдение на междузвездното пространство и галактиките. Там наред с модерните уреди могат да се видят и уредите на древните астрономи. Намира се в парка Лоншан - чудесно място за разходка и пикник в центъра на града.Нощувка.


4 ден:
Ранно освобождаване на хотела и придвижване до летището за полет от Марсилия до София 06:00 - 09:25 ч.


Цени
Дата Възрастен в двойна стая
04.07.2021 г. 680 лв.
18.07.2021 г. 680 лв.
08.08.2021 г. 680 лв.
22.08.2021 г. 680 лв.
05.09.2021 г. 680 лв.
19.09.2021 г. 680 лв.
10.10.2021 г. 680 лв.
24.10.2021 г. 680 лв.
Допълнителна информация
Цената включва:
Самолетен билет София - Марсилия - София ;
Летищни такси;
Приоритетно качване на борда на самолета;
Ръчен багаж до 10кг /с размери 55x40x20 см/;
1 лична вещ с максимален размер 40х20х25 см. /куфар за документи, дамска чанта или чанта за лаптоп/;
3 нощувки със закуски в Hotel Residhome Marseille Saint-Charles 3* или подобен в Марсилия;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина - Травълър" /включително COVID-19/ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания Евроинс за лица до 65 г.;

Цената не включва:
• чекиран багаж до 20 кг - 25 евро на посока, при заплащане по време на резервацията; 40 евро на посока при заплащане на по-късен етап;
• билет за шатъл автобус от летището до централната гара в Марсилия – 10 евро на посока или 16 евро двупосочен билет.
• двупосочен трансфер /летище - хотел - летище/ - 70 евро на човек при минимум 2 човека;
• двупосочен трансфер /летище - хотел - летище/ - 50 евро на човек при минимум 4 човека;
• Туристическа такса - 3 евро на ден на човек, заплащане се на рецепцията на хотела;
• доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 10 лв.;
• Застраховка "Отмяна на пътуване" на застрахователна компания Армеец(Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
• Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт;

Забележка: Цените на багажа търпят промени, наложени от авиокомпанията според сезона;

Цени на музеите в Марсилия:
Замакът Иф + корабче – 17 EUR;
MuCEM - Музей на европейските и средиземноморски цивилизации – 5 EUR, 3 EUR за младежи от 18 г. до 25 г., безплатен за деца под 18 г. (затворен във вторник)
Музей на изящните изкуства „Регар дьо Прованс“ – 4 EUR, 3,50 EUR за деца от 13 г. до 18 г., безплатен за деца до 12 г.;
влакче до Нотр-Дам-де-ла-Гард – 8 EUR.


ВАЖНО!
За да направите резервация е необходимо да изпратите трите имена на пътуващите на латиница, ЕГН, вид, номер и валидност на документа за самоличност, с който ще пътувате, както и депозит в размер на 50% oт цената на екскурзията. Остатъка е необходимо да се доплати до 14 дни преди датата на отпътуване
Екскурзията се осъществява независимо от броя на записаните!
Екскурзията е тип индивидуална без водач!
Цената е валидна до изчерпване на местата по ниските класи в полета!
Заплатения депозит е невъзвръщаем!
Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
За деца до 18 години пътуващи без двамата или с един от родителите, нотариално заверена декларация.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Франция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

Туроператорът притежава лиценз № РК - 01 - 6722 за извършване на туроператорска дейност. Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” със "Застрахователно дружество Евроинс" АД, София, Застрахователна полица № 0650000167 издадена на 05.03.2021 г. с валидност от 05.04.2021 г. до 04.04.2022 г.

Бюлетин
За да получавате нашите актуални предложения и промоционални оферти, моля впишете своя имейл.