Гърция екскурзии автобус

Лефкада - изумруденият остров

Вашата оценка
Транспорт
Автобус
Продължителност
4 дни / 3 нощувки
Маршрут
София – остров Лефкада – София
Дати на отпътуване
Изхранване
BB
Цена от
219лв.
Принтирай
Запитване РЕЗЕРВИРАЙ
За контакти и резервации
Програма
Ден 1 - София - остров Лефкада - 670 km
Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад "Александър Невски", 7.30 ч. - Автогара "Сердика", Дупница - 8.30 ч., Благоевград - 9.00 ч., Сандански - 10.00 ч. по маршрут Кулата - остров Лефкада. Пристигане вечерта. Настаняване. Нощувка.

Ден 2 - остров Лефкада
Закуска. Пешеходна разходка в град Лефкада: Централният площад; църквата "Св. Спиридон", построена през 1685 г. от венецианците; Кметството; църквата "Св. Мина" и Катедралата. Свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на фолклора и Музея на грамофоните. Посещение на манастира "Панагия Фанеромени" - най-важният религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида. Свободно време за плаж на един от най-добрите плажове на острова - "Катизма". Вечерта по желание и предварителна заявка - вечеря в традиционна таверна с бузуки музика на живо. Нощувка.

Ден 3 - остров Лефкада
Закуска. Свободно време. По желание и предварителна заявка - отпътуване за град Нидри за целодневен круиз с корабче (с включен обяд на кораба): Порто Кацики или Егремни - най-красивите плажове на острова с възможност за скачане и плуване в кристалната вода на Йонийско море; остров Кефалония с посещение на градчето Фискардо за почивка и обяд в някоя от многобройните таверни; остров Итака - с възможност за разходка или плаж на острова на Одисей; пещерите на остров Меганиси; трите острова на семейство Онасис - Скорпиос, Спарти и Скорпиди; остров Мадури - известен със своята вечнозелена растителност. Нощувка.

Ден 4 - остров Лефкада - София - 670 km
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция "Lukoil" (бул. "Сливница", след кръстовище Орион), Автогара "Сердика", площад "Александър Невски" вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
3 нощувки със закуски в хотел "Konaki" 3* (или подобен) на остров Лефкада
Пешеходна разходка в столицата на остров Лефкада
Посещение на манастира "Панагия Фанеромени" и плажа "Катизма"
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Целодневен круиз с кораб (продължителност 9 часа) до островите Кефалония, Итака, Меганиси, Скорпиос, Скорпиди, Спарти и Мадури с включен обяд на кораба (не се предлага за дата на отпътуване 05.10)
Круиз с корабче (продължителност 6 часа) до островите Меганиси, Скорпиос, Спарти, Скорпиди, Мадури (само за дата на отпътувана 05.10)
3 вечери в ресторант-таверна "Koutouki" (салата и основно ястие с гарнитура) - намира се в близост до хотел "Konaki" 3*
Вечеря в традиционна таверна с бузуки музика на живо
Входни такси за Археологическия музей (3 EUR) и Музея на фолклора (2 EUR)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

ОТСТЪПКИ:
Ученици и студенти 10.00 лв.

ДОПЛАЩАНИЯ
Целодневен круиз с кораб (продължителност 9 часа) до островите Кефалония, Итака, Меганиси, Скорпиос, Спарти, Скорпиди, Мадури с включен обяд на кораба (не се предлага за дата на отпътуване 05.10) - при минимум 10 туристи - 60.00 лв.
Круиз с корабче (продължителност 6 часа) до островите Меганиси, Скорпиос, Спарти, Скорпиди, Мадури (само за дата на отпътуване 05.10) - при минимум 10 туристи - 45.00 лв.
3 вечери в ресторант-таверна "Koutouki" (салата и основно ястие с гарнитура) - намира се в близост до хотел "Konaki" 3* - при минимум 10 туристи 55.00 лв.
Вечеря в традиционна таверна с бузуки музика на живо (салата, основно ястие с гарнитура, десерт и напитка) - при минимум 15 туристи 50.00 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист 105.00 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия!

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Хотел "Konaki" 3* е разположен сред красиви градини, на 250 метра от плажа (ситни камъчета) в курорта Лигия, на о-в Лефкада и предлага безплатен Wi-Fi, традиционен ресторант и закуска на шведска маса. Стаите са с изглед към маслиновите горички или плувния басейн. Климатизираните стаи в хотел "Konaki" 3* са светли, просторни и с теракотен под. Разполагат с хладилник, телефон и телевизор. Всяка е със самостоятелен вход. Гостите могат да се отпуснат с питие, кафе или лека закуска на просторната слънчева тераса с шезлонги и чадъри. Децата могат да играят безопасно на детската площадка и ползват отделен басейн. Хотелът разполага и с добре оборудвана фитнес зала.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации.
В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).
Часово време: България - 12 ч.; Гърция - 12 ч.
Място на отпътуване и връщане: Дупница – бензиностанция ”OMV”; Благоевград – бензиностанция Gazprom на изхода на града ; Сандански – бензиностанция ”OMV” на изхода на града.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

123


Цени
Дата Възрастен в двойна стая
14.04.2017 г. 279 лв.
28.04.2017 г. 235 лв.
04.05.2017 г. 219 лв.
05.05.2017 г. 219 лв.
25.05.2017 г. 245 лв.
15.06.2017 г. 289 лв.
07.09.2017 г. 289 лв.
21.09.2017 г. 235 лв.
05.10.2017 г. 219 лв.
05.04.2018 г. 219 лв.
Бюлетин
За да получавате нашите актуални предложения и промоционални оферти, моля впишете своя имейл.