Екскурзия до Санкт Петербург

САНКТ ПЕТЕРБУРГ - Белите нощи
Продължителност: 7 дни / 6 нощувки Транспорт: Самолет Изхранване: BB
Оцени офертата
Маршрут
София - С. Петербург - Москва-София
Програма
САНКТ ПЕТЕРБУРГ - Белите нощи
Период на пътуването: 17-23.06.2017
полет от София

17 юни :
Излитане от летище София с полет на Аерофлот в 12,30. Пристигане на летище Шереметиево в Москва в 15,35. Полет Москва – С. Петербург в 18,20. Пристигане на летище Пулково в С. Петербург в 19,40ч. Посрещане от фирмата-партньор и трансфер. Настаняване в хотел Москва 4* в стандартни стаи. Нощувка.

18 юни :
Закуска. Панорамна автобусна екскурзия (5часа) на града с екскурзовод на български език : Невский проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Екскурзия по територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор.
Свободно време.
Нощна екскурзия „Развод мостов” в С. Петербург (ок. 3 часа), която включва и разходка с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която може да се наблюдава вдигането на мостове над р. Нева. Връщане в хотела. Нощувка.

19 юни :
Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Царское село (5часа) – забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разглеждане на парка на двореца. Връщане в С. Петербург. Свободно време. Нощувка.

20 юни :
Закуска. Екскурзия на български език „Храмовете на С. Петербург”: Исаакиевския събор - най- големият православен храм на Санкт Петербург, посветен на личния покровител на Петър Велики – преп. Исаак Далматски.
Посещение на Събора „Воскресение Христово” ( „Спас на Крови”) – построен на мястото, където е ранен Александър II, наричан Цар-Освободител за отмянатата на крепостното право.
Посещение на Казанския събор – паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка.(Продължителност на екскурзиите 5 часа). Свободно време. Нощувка.

21 юни :
Закуска. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец (3часа) –имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия : парадните зали на двореца, жилищните покои и екскпозицията с восъчни фигури „ Убийството на Распутин”, в която ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Свободно време. Нощувка.
Обяд в ресторант в града (включен в цената).
Обзорна екскурзия в Ермитажа(3часа) - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени
паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали.Свободно време в Ермитажа. Нощувка.

22 юни:
Закуска. Екскурзия на български език до Петерхоф (6,5часа) - извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг и великолепни каскади. Екскурзия с екскурзовод на бълг. език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Трансфер до хотела. Свободно време.Нощувка.

23 юни :
Закуска(сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летище
Пулково за полет С.Петербург – Москва в 05,10ч. Пристигане в Москва в 06,25.
Полет Москва – София в 08,20 – пристигане 11,35

Пакетна цена 6 нощувки:
Човек в двойна стая 2315 лв
Човек в единична стая 3030 лв
Трети възрастен 2210 лв

Пакетната цена включва :
самолетен билет за полет София – Москва - Санкт Петербург – Москва –София
Летищни такси 148 € ( 290 лв.) към 01.11.2016 ( цената подлежи на препотвърждение при издаване на сам. билет )
6 нощувки със закуски в хотел Москва 4* в стандартни стаи
1 обяд
трансфери летище-хотел-летище
описаните екскурзии с екскурзовод на български език
входни такси за посещаваните музеи по програмата
медицинска застраховка ( с покритие 50000 € )
водач от България

Цената не включва:
стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 119 лв. (с включена такса визов център)- необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
лични разходи

Описание на хотела:
Хотел Москва 4*- Стандартен хотел 4*, с изключително добро разположение - в началото на Невски проспект, на площад Александър Невски, срещу Александро-Невската лавра. Настаняването е в стандартни двойни стаи. Вечер е възможно да се
наблюдава вдигането на моста „Ал. Невски” над река Нева. На 20 м. от хотела - ст.м.Александър Невски.
www.hotel-moscow.ru

Внимание :ТА си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.
  • Цената е валидна за група от 35 човека В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 20 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.
Условия за резервация :
35% депозит
Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване
  • полетното разписание е в местни времена
Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
• Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
• Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34 до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
• Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
• По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”


148