Почивка на остров Миконос със самолет

о-в Миконос със самолет - 6 нощувки
Продължителност: 7 дни / 6 нощувки Транспорт: Самолет Изхранване: BB
Оцени офертата
Маршрут
София-Атина-Миконос-Атина-София
Дати на отпътуване
Програма
Миконос е гръцки остров част от Цикладските острови в Егейско море и много желана туристическа дестинация, познат с космополитния си характер и интензивния си нощен живот. Главен град на острова е Миконос, известен също и като Хора, където има невероятни рибни ресторанти, кафенета, дискотеки, клубове, бутици и магазини за подаръци. Там можете да видите един от талисманите на острова - пеликаните Петро /всъщност пеликаните са само три на брой/, вътярните мелници на Миконос, малката Венеция – сградите са построени на хълм над морето и терасите им са надвесени над водата, археолигическия музей, Делос – целия остров е обявен за музей.Архитектурата на Миконос е специфична. Къщите са бели,кубообразни и максимум двуетажни. Уличките са тесни и се боядисват в бяло. Няма по-красиво и уютно място от Миконос.

1 ден
Полет София - Атина 10:45-12:00 / Атина - Миконос 16:35-17:10.
Трансфер от летището до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 ден
Закуска. Свободно време за почивка и развлечения в Миконос или възможност за полудневна екскурзия до остров Делос /5 часа/ – Екскурзия с кораб, острова се намира само на 40 мин. от Миконос. Делос е остров в западната част на Егейско море. Най-малкият от Цикладите. Дължината му е 4,5 км, а в най-широката си част е 1,3 км. В Древна Гърция се считал за свещен, тъй като там съгласно митовете, Лето родила близнаците Артемида и Аполон. Съгласно мита, някога Делос бил плаващ остров, блуждаещ по морета, докато Зевс не заповядал на Посейдон да го застопори на едно място, за да може на него да се скрие и роди бременната Лето. Дълго време малкия град Делос се изхранвал с доходите от храма на Аполон, който имал култово значение. Религиозната му роля бил толкова голяма, че след 426 пр. Хр. било забранено на него да се раждат и умират хора. По-късно станал крупен център на международна търговия и особено се прославил като най-големия в Средиземноморието пазар на роби. По сведения на Страбон, в пристанището на Делос ежедневно се купували и продавали десетки хиляди роби. Делос бил столица на Делоския съюз, който е основан 478-477 г. пр.н.е. На Делос се съхранявала хазната на съюза и там се провеждали срещите на съюзниците. В наши дни на Делос няма постоянни обитатели. Островът се използва като музей под открито небе, който в понеделник има почивен ден и островът е "затворен". Археолозите са успели досега да открият останките на три светилища на Аполон, храм на Артемида, храм на бог Тритон, храм на Хера, Тераса на лъвовете и други светилища. През 1990 г. ЮНЕСКО вписва Делос в списъка на световното наследство.
Екскурзията е с екскурзовод на английски език. Цена на човек 50 евро. /екскурзията се провежда всеки ден без понеделник/. Нощувка

3 ден
Закуска. Свободно време или полудневна екскурзия на остров Миконос с екскурзовод на английски език - разходки по тесните улички, разглеждане на белите кубични къщи с дървени врати и прозорци, оцветени с ярки цветове, балкони отрупани с цветя, малки параклиси и църкви, пристанището както и разположените в другия край на града на малък хълм вятърни мелници с характерната архитектура, построени преди векове. След това ще направим обиколка на острова, където ще посетим накои от най-известните плажове, малки църкви и къщи построени в типичен цикладски стил. Следва обиколка на селището Ано Мера, което се намира на 6 км от града. Ще имате свободно време и възможност за oбиколка на традиционния площад и манастирa Panagia Tourliani построен през XVI век, както и фамозния плаж. Посещение на Калафитис, където ще имате възможност за плаж, кафе и освежаващи напитки (не са влючени в цената ).Цена на човек 45 евро /екскурзията се провежда във вторник, сряда, събота и неделя/. Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време или възможност за Джип - Сафари /по желание, цена от 69 евро за възрастен / : обиколка на острова, където ще посетите накои от най-известните плажове, малки църкви и къщи построени в типичен цикладски стил и селището Ано Мера. Нощувка.

5 ден
Закуска. Свободно време за разходка или плаж. Нощувка.

6 ден
Закуска. Свободно време за разходка или плаж. Нощувка.

7 ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер от хотела до летището. Полет Миконос - Атина 17:45 - 18:20/ Атина - София 20:50 - 22:05


Цени

Дата Възрастен в двойна стая
06.07.2020 г. 1850 лв.
20.07.2020 г. 1950 лв.
10.08.2020 г. 1850 лв.
24.08.2020 г. 1670 лв.
07.09.2020 г. 1320 лв.
21.09.2020 г. 1290 лв.
05.10.2020 г. 950 лв.
19.10.2020 г. 950 лв.
02.11.2020 г. 950 лв.


Цените включват:
 • Самолетен билет полет София –Атина - Миконос - Атина – София
 • Летищни такси
 • трансфер летище - хотел - летище
 • 6 нощувки със закуски в Mykonos Beach 3* / Mykonos View 3* или подобен в Миконос
 • Ръчен багаж до 8кг /с размери 56x45x25 см/
 • Mедицинска застраховка с покритие 7 000 евро за лица до 65 години;

Цените не включват:
 • Чекиран багаж – до 23кг - 60лв на посока - заплаща се по желание;
 • полудневна екскурзия до остров Делос - от 50 евро на човек;
 • полудневна екскурзия на Миконос от 45 евро на английски език;
 • джип сафари - от 69 евро на човек;
 • доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 10 лв.;

ВАЖНО!
За да направите резервация е необходимо да изпратите трите имена на пътуващите на латиница, ЕГН, вид, номер и валидност на документа за самоличност, с който ще пътувате, както и депозит в размер на 50% oт цената на екскурзията. Остатъка е необходимо да се доплати до 14 дни преди датата на отпътуване
Екскурзията се осъществява независимо от броя на записаните!
Екскурзията е тип индивидуална без водач!
Цената е валидна до изчерпване на местата по ниските класи в полета!
Заплатения депозит е невъзвръщаем!
Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
За деца до 18 години пътуващи без двамата или с един от родителите, нотариално заверена декларация.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

Туроператорът притежава лиценз № РК - 01 - 6722 за извършване на туроператорска дейност. Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” със "Застрахователно дружество Евроинс" АД, София, Застрахователна полица № 0650000167 издадена на 05.04.2020 г. с валидност от 05.04.2020 г. до 04.04.2021 г.