Мини почивка на о-в Миконос - 4 нощувки с директен полет

о-в Миконос - 4 нощувки с директен полет
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки Транспорт: Самолет Изхранване: BB
Оцени офертата
Маршрут
София-Миконос-София
Програма
Миконос е гръцки остров част от Цикладските острови в Егейско море и много желана туристическа дестинация, познат с космополитния си характер и интензивния си нощен живот. Главен град на острова е Миконос, известен също и като Хора, където има невероятни рибни ресторанти, кафенета, дискотеки, клубове, бутици и магазини за подаръци. Там можете да видите един от талисманите на острова - пеликаните Петро /всъщност пеликаните са само три на брой/, вътярните мелници на Миконос, малката Венеция – сградите са построени на хълм над морето и терасите им са надвесени над водата, археолигическия музей, Делос – целия остров е обявен за музей.Архитектурата на Миконос е специфична. Къщите са бели,кубообразни и максимум двуетажни. Уличките са тесни и се боядисват в бяло. Няма по-красиво и уютно място от Миконос.

1 ден
Полет София - Миконос 21:45-23:10 ч.
Трансфер от летището до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 ден
Закуска. Свободно време за почивка и развлечения в Миконос или възможност за полудневна екскурзия до остров Делос /5 часа/ – Екскурзия с кораб, острова се намира само на 40 мин. от Миконос. Делос е остров в западната част на Егейско море. Най-малкият от Цикладите. Дължината му е 4,5 км, а в най-широката си част е 1,3 км. В Древна Гърция се считал за свещен, тъй като там съгласно митовете, Лето родила близнаците Артемида и Аполон. Съгласно мита, някога Делос бил плаващ остров, блуждаещ по морета, докато Зевс не заповядал на Посейдон да го застопори на едно място, за да може на него да се скрие и роди бременната Лето. Дълго време малкия град Делос се изхранвал с доходите от храма на Аполон, който имал култово значение. Религиозната му роля бил толкова голяма, че след 426 пр. Хр. било забранено на него да се раждат и умират хора. По-късно станал крупен център на международна търговия и особено се прославил като най-големия в Средиземноморието пазар на роби. По сведения на Страбон, в пристанището на Делос ежедневно се купували и продавали десетки хиляди роби. Делос бил столица на Делоския съюз, който е основан 478-477 г. пр.н.е. На Делос се съхранявала хазната на съюза и там се провеждали срещите на съюзниците. В наши дни на Делос няма постоянни обитатели. Островът се използва като музей под открито небе, който в понеделник има почивен ден и островът е "затворен". Археолозите са успели досега да открият останките на три светилища на Аполон, храм на Артемида, храм на бог Тритон, храм на Хера, Тераса на лъвовете и други светилища. През 1990 г. ЮНЕСКО вписва Делос в списъка на световното наследство.
Екскурзията е с екскурзовод на английски език. Цена на човек 50 евро. /екскурзията се провежда всеки ден без понеделник/. Нощувка

3 ден
Закуска. Свободно време или полудневна екскурзия на остров Миконос с екскурзовод на английски език - разходки по тесните улички, разглеждане на белите кубични къщи с дървени врати и прозорци, оцветени с ярки цветове, балкони отрупани с цветя, малки параклиси и църкви, пристанището както и разположените в другия край на града на малък хълм вятърни мелници с характерната архитектура, построени преди векове. След това ще направим обиколка на острова, където ще посетим накои от най-известните плажове, малки църкви и къщи построени в типичен цикладски стил. Следва обиколка на селището Ано Мера, което се намира на 6 км от града. Ще имате свободно време и възможност за oбиколка на традиционния площад и манастирa Panagia Tourliani построен през XVI век, както и фамозния плаж. Посещение на Калафитис, където ще имате възможност за плаж, кафе и освежаващи напитки (не са влючени в цената ).Цена на човек 45 евро /екскурзията се провежда във вторник, сряда, събота и неделя/. Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време или възможност за Джип - Сафари /по желание, цена от 69 евро за възрастен / : обиколка на острова, където ще посетите накои от най-известните плажове, малки църкви и къщи построени в типичен цикладски стил и селището Ано Мера. Нощувка.

5 ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време за разходка. Трансфер от хотела до летището. Полет Миконос - София 23:50 - 01:15 ч.


Цените включват:
 • Самолетни билети София – Миконос – София;
 • Летищни такси;
 • трансфер летище - хотел - летище;
 • 4 нощувки със закуски в Mykonos Beach 3* / Mykonos View 3* / Fresh Boutique hotel 3* или подобен на о-в Миконос;
 • Ръчен багаж до с размери 40x30x20 см;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина - Травълър" /включително COVID-19/с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания Евроинс за лица до 65 г.;

Цените не включват:
 • Ръчен багаж до 10 кг и качване с предимство - 33 лв. на посока - заплаща се по желание;
 • Чекиран багаж до 10 кг - 47 лв на посока - заплаща се по желание;
 • Чекиран багаж – до 20кг - 73 лв на посока - заплаща се по желание;
 • Запазени места в самолета едно до друго 25 лв на посока - заплаща се по желание;
 • полудневна екскурзия до остров Делос - от 60 евро на човек;
 • полудневна екскурзия на Миконос от 55 евро на английски език;
 • джип сафари - от 69 евро на човек;
 • доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 10 лв.;

ВАЖНО!
За да направите резервация е необходимо да изпратите трите имена на пътуващите на латиница, ЕГН, вид, номер и валидност на документа за самоличност, с който ще пътувате, както и депозит в размер на 50% oт цената на екскурзията. Остатъка е необходимо да се доплати до 14 дни преди датата на отпътуване
Екскурзията се осъществява независимо от броя на записаните!
Екскурзията е тип индивидуална без водач!
Цената е валидна до изчерпване на местата по ниските класи в полета!
Заплатения депозит е невъзвръщаем!
Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
За деца до 18 години пътуващи без двамата или с един от родителите, нотариално заверена декларация.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

Туроператорът притежава лиценз № РК - 01 - 6722 за извършване на туроператорска дейност. Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” със "Застрахователно дружество Евроинс" АД, София, Застрахователна полица № 0650000167 издадена на 15.03.2021 г. с валидност от 05.04.2022 г. до 04.04.2023 г.