Промо Барселона 4 ВВ за април 690 лв.

Промо Барселона за април
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки Транспорт: Самолет Изхранване: BB
Оцени офертата
Маршрут
софия-барселона-софия
Дати на отпътуване
Програма
Барселона е втория по големина град в Испания и столица на автономната област на Каталония. Днес Барселона е сред градовете първенци в испанския бизнес, театър, кухня и дизайн, а каталонската идентичност е ясно различима. Културното наследство на Барселона включва от римски развалини до първокласна съвременна архитектура в комбиниран готически и модернистичен стил. Великите фигури на ХХти в. , като Миро и Антони Тапиес, са преставени в Аудитори Мунисипал - разкошната концертна зала от Рафаел Монео - която е сцена на запомнящи се представления. Едно от най-интересните места в Барселона - Бари Готик /готическия квартал/, където са катедралата, дворците и музеите отразяващи зенита на каталонския търговски успех.Основната пътна артерия в този район е Ла Рамбла - дълъг булевард, който се простира от площад Каталония до статуята на Христофор Колубм, близо до пристанището. Южно от Ла Рамбла е новият модерен квартал Равал, в който се намира Музеят за съвременното изкуство. Западно от стария град има мрежа от улици от края на ХІX в., известни като Ейшампле. Там са по-голямата част от паметниците на арт нуво в Барселона, наред с топ дизайнерски бутици и ресторанти. Там също така се намират и лесно разпознаваемите шпилове на Саграда Фамилия - незавършеният шедьовър на Гауди, а още по-нататък е неговият фантастичен Парк Гюел. Повечето от 40-те странни музея в града се намират на прекрасния Монтжуик /хълмът на евреите/, до който се стига по въжена линия от главното пристанище - пътуване, от което ви секва дъхът. Общественият транспорт, особено метрото е доста удобен, ресторантите са отлични, а околните хълмове и морето правят ориентирането лесно.
Туристически забележителности в Барселона: Саграда Фамилия ,стадионът Ноу Камп, музея на модерното изуство - Макба, Санта Мария дел Мар - най-красивата църква в града, Парк де Колсерола, аквариума на Барселона, Парк Гюел, площад Каталуния, статуята на Колумб и увеселителния парк - Тибидабо са само част от забележителностите в Барселона, които не бива да се пропускат.

1 ден:
Вечерен полет от София за Барселона 19:15 - 21:20. Пристигане в Барселона. Придвижване до центъра на града с автобус или индивидуален трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 ден:
Закуска. Свободно време. По желание /срещу заплащане/ - ПАНОРАМНА ЕКСКУРЗИЯ НА БАРСЕЛОНА с екскурзовод на български език - 4 ЧАСА - Комбинирана с транспорт и пешеходна. По време на обиколката ще видите: Саграда Фамилия - известната катедрала, започната да се строи през 1881 г,която трябва да бъде завършена през 2026г. по случай 100 годишнината от рождението на Антонио Гауди. Според неговия замисъл тя трябвало да бъде сграда-символ,алегория на Рождество Христово с три фасади: западна символизираща Рождеството,източна - символизираща Страстта и южна - символизираща Възкресението. Всяка една от трите фасади има по 4 кули,общо 12 ,символизиращи 12-те Апостола. ; Къщите Мила и Батио и двете дело на Гауди; Пасейдж де Грасия; Каса "Аматиер"; Площад Испания; Национален музей на каталунското изкуство; Аренас - реставриран търговски център; Олимпийския стадион; Панорамна гледка от хълма "Монджуик" на Барселона - с лифт /10 евро билет за лифта/ - основна атракция в Барселона, заради културните забележителности, боровете,градините и изключителната панорама; Пристанището; Статуята на "Колумб" - 60 – метров паметник на Христофор Колумб, построен за световното изложение на Барселона; Дом Лео Морера. Нощувка.

3 ден:
Закуска. Свободно време за разходка или екскурзия. По желание /срещу заплащане/ -ГОТИЧЕСКИ КВАРТАЛ- ПЕШЕХОДНА 2 ЧАСА с екскурзовод на български език - Обиколката започва от Площад Каталуния (Plaça Catalunya) е голям площад, намиращ се в централната част на Барселона. Той се счита за центъра на Барселона. Самият площад е пресечна точка на няколко по – известни булеварди като Ла Рамбла, Рамбла де Каталуния, де Грация и др. Площадът е с площ от 50 000 кв.м. и е известен с фонтаните и статуите, намиращи се там, а също и с ятата гълъби.
Катедралата на Барселона (Cathedral of Santa Eulalia) е готическа катедрала, която е и седалище на архиепископа на Барселона. Построена е в периода от XIII в. до XV в. Катедралата е посветена на Еулалия от Барселона, тя е един от патроните на града. Тя е била млада девица, която според католическите традиции е претърпяла много мъчения по време на римската епоха в Барселона. Ще разгледате още площад Сант Фелип Нери. Ще ни завладее невероятната атмосфера и спокойствие под звуците на малкия романтичен фонтан в средата.Именно в църквата намираща се тук често е идвал Антони Гауди.
Двореца на общината на Барселона; Сградата на Кметството;Храма Август; Кралския площад; където се намира Кралския двор. Там се е помещавал архива на Арагонската корона. Именно тук кралете на Арагоно-Каталунската корона посрещат Христофор Колумб. Тук се намира и Историческия музей на Барселона.
Статуята на Беренгуер III, Двореца на Каталунската музика. Живописно здание в модернистичен стил построено от архитекта Луис Доминик и Монтанер 1905-1908 година. От 1997 включена в списъка на Юнеско за защита на културното човешко наследство.
По желание /срещу заплащане/ - ИСПАНСКОТО СЕЛО (Poble Espanyol)- ПЕШЕХОДНА 2 ЧАСА с екскурзовод на български език- Селото е разположено на площ от 20 декара на които са построения сгради които са копия на съществуващи сгради с традиционна архитектура от цяла Испания. Испанското село е като музей на открито от типа на Етъра в България. В селото може да видите и автентични занаятчийски работилници на стъклари, грънчари, тъкачи и железари, които постоянно провеждат демонстрации на различни занаяти. Нощувка.

4 ден:
Закуска. Свободно време за разходка или ПОЛУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО МОНСЕРАТ с екскурзовод на български език придвижване с влак /пътуването трае около час и половина в посока/ Манастира Санта Мария де Монсерат е бенедиктинско абатство, разположено на 721 метра над морското равнище в планината Монсерат в Каталония, Испания, отъкъдето се разкрива невероятна панорамна гледка. Издигнат е през 1025 г. в чест на Девата на Монсерат или "черната Мадона" и е най-святото място в цялата област. Религиозният комплекс се състои от базилика, манастир и постница, а безспорно най-ценното в него е малката дървена статуя на Черната Богородица, наричана от местните Ла моренета (La Moreneta). Скулптурата датира от 12 в., а от 1881 г. се счита за покровителка на цялата каталунска област. Нощувка.

5 ден:
Закуска. Освобождаване на хотела до 11 ч. Свободно време. Придвижване до летището с автобус или индивидуален трансфер. Вечерен полет Барселона - София 21:55 - 01:50.

Цената включва:
Самолетен билет София - Барселона - София ;
Летищни такси;
Ръчен багаж до 10кг /с размери 42x32x25 см/
4 нощувки със закуски в Hotel Armey Sant Pau 2* или подобен в Барселона;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 7 000 EUR за лица до 65 г.;

Цената не включва:
Туристическа такса - 1 евро на ден на човек, заплащане се на рецепцията на хотела
ПАНОРАМНА ЕКСКУРЗИЯ НА БАРСЕЛОНА с екскурзовод на български език - 4 ЧАСА - 29 евро на човек при минимум 4 човека
ГОТИЧЕСКИ КВАРТАЛ- ПЕШЕХОДНА с екскурзовод на български език - 2 ЧАСА - 19 евро на човек при минимум 4 човека
ИСПАНСКОТО СЕЛО (Poble Espanyol) с екскурзовод на български език - 2 ЧАСА - 19 евро на човек при минимум 4 човека
входна такса за Испансокото село 12 евро
ПОЛУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО МОНСЕРАТ с екскурзовод на български език - 5 ЧАСА - 30 евро на човек при минимум 4 човека
Билети за влака до Монсерат
Входна такса за музеят Монсерат - 7 евро
Аудио-визуалната презентация "Монсерат отвътре" 6 евро
двупосочен трансфер /летище - хотел - летище/ - 60 евро на човек при минимум 2 човека;
двупосочен трансфер /летище - хотел - летище/ - 32 евро на човек при минимум 4 човека;
еднодневна карта за обиколка с туристически автобус Citysightseeng Hop on - Hop off - цена 27 €
двудневна карта за обиколка с туристически автобус Citysightseeng Hop on - Hop off - цена 35 €
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт;
/Входна такса за Саграда Фамилия - 15 евро /+4,50 евро за кулите/;
Зоологическата градина - 16 евро;
Стадиона Ноу Камп - 24 евро;
Катедралата "Света Еулалия" - 6 евро/;
Голям салонен багаж – 31 лв на посока / 56 x 45 x 25 см/ Забележка: Цените на багажа търпят промени, наложени от авиокомпанията според сезона;
Чекиран багаж – до 23 кг - 55 лв на посока Забележка: Цените на багажа търпят промени, наложени от авиокомпанията според сезона;
автобус от летището до Placa de Catalunya - 5.30 евро на човек на посока /закупува се на място/;
доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 10 лв.;

Цени на музеите в Барселона:
Каза Мила (Ла Педрера) – 16.50 EUR;
Каза Батло – 21 EUR;
Саграда фамилия – 15 EUR/+4,50 евро кулите/, до 18 г, студенти и над 65 г – 13 ЕUR;
музея Пикасо – 11 EUR (затворен в понеделник);
Пуебло Еспаньол – 11 EUR, деца 7 – 12 г. – 7 EUR;
Зоологическата градина – 19 EUR, деца 3 – 12 г – 11.40 EUR - работи до 19,00ч.;
Аквариума – 20 EUR, деца 5 - 10 г – 14 EUR, възрастни над 60 г – 15 EUR - работи до 21ч., а през юли и август – до 23ч.;
Парка ГЮЕЛ - 8 EUR.
ФИГEРАС – къщата-театър на Дали + експозиция на бижута по дизайн на Дали – 12 EUR, работи от 09.30 до 17.45 ч., от юли до септември – от 09.00 до 19.45 ч., (затворен в понеделник между 01.10- и 31.05.)
Манастира МОНСЕРАТ - безплатен.

Екскурзията се осъществява независимо от броя на записаните!
Цената е валидна до изчерпване на местата по ниските класи в полета!
Заплатения депозит е невъзвръщаем!
Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

За резервация е необходим 50 % депозит и имената правилно изписани по лични карти на латиница. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

"Голдън Холидейз - БГ" ООД не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Испания поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
Голдън Холидейз – БГ ООД притежава лиценз № РК - 01 - 6722 за извършване на туроператорска дейност. Голдън Холидейз - БГ е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” с "Групама Застраховане" ЕАД, София, Застрахователна полица № 7500160000091 издадена на 14.03.2016г. с валидност от 05.04.2016 г. до 04.04.2017 г.

Цени

Дата Възрастен в двойна стая
18.04.2016 г. 690 лв.