екскурзия до Албания за септемврийските празници

Септемврийски празници в Албания
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки Транспорт: Автобус Изхранване: BB
Оцени офертата
Маршрут
София – Дуръс – Тирана – Круя – Дуръс – Аполония – Берат – Дуръс – Елбасан – София
Програма
В сърцето на Средиземноморието, Албания бързо се превръща в една от най-интересните туристически дестинации в света. Все още сравнително запазена от глобализацията, страната представлява вдъхновяваща смесица от цивилизации и култури.

Ден 1 София - Дуръс
Отпътуване от София в 7:00 ч. от площад "Александър Невски", 7:30 ч. от автогара "Сердика", 8:00 ч. от Перник, 9:00 ч. от Кюстендил по маршрут Крива Паланка - Скопие - Струга - Елбасан - Дуръс. Пристигане в Дуръс вечерта. Настаняване. По желание - вечеря. Нощувка.

Ден 2 Дуръс - Тирана - Круя - Дуръс
Закуска. Пешеходна разходка в Дуръс - един от най-старите албански градове, днес важно пристанище на Адриатическо море: крайбрежния булевард Таулантия, археологическия музей, крепостните стени на стария град, амфитеатъра на Дуръс - един от най-големите и най-добре запазените на Балканите, с параклиса на Св. Астий. Отпътуване към Круя, малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. От скалната тераса, на която е разположено, се открива прекрасна гледка към Централна Албания и Адриатическо море. Разходка по старата османска чаршия и посещение на крепостта с музея на Скендербег и етнографския музей. Отпътуване за Тирана. Панорамна обиколка с местен екскурзовод - централния площад Скендербег с паметника на албанския национален герой, джамията на Етем бей, часовниковата кула, квартала Блок, Пирамидата - някогашен мавзолей на албанския първи секретар на комунистическата партия Енвер Ходжа. Свободно време с възможност за посещение на Националния исторически музей. Връщане в Дуръс. По желание - вечеря. Нощувка.

Ден 3 Дуръс - Аполония - Берат - Дуръс
Закуска. Свободно време в Дуръс или по желание: целодневна екскурзия до Аполония и Берат. Разходка в древната Аполония: античен гръко-римски пристанищен град в Южна Албания. Основан през 588 г. пр.н.е., Аполония е крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южният ръкав на римския военен път Виа Егнация. Пешеходна разходка: укрепленията, библиотеката, одеона, портика, къщата с мозайките, археологическия музей, църквата "Св. Богородица". Посещение на Берат, архитектурен резерват от епохата на Възраждането, днес част от листата на обектите на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка - крепостта Кале, църквите "Св. Мария" и "Св. Троица", площадът на Константин Велики, червената и бялата джамия. Връщане в Дуръс. По желание - вечеря. Нощувка.

Ден 4 Дуръс - Елбасан - София
Закуска. 7:30 ч. - отпътуване за Елбасан и кратка пешеходна разходка в центъра на града. Отпътуване за България по маршрут Струга - Скопие - Кюстендил - София. Пристигане в София късно вечерта на автогара "Сердика" и площад "Александър Невски".

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ
03.09.2016 - 255.00 лв.
22.09.2016 - 255.00 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с туристически автобус;
3 нощувки със закуски в хотел *** в Дуръс (Vila Belveder, Nais Beach или подобен);
Туристическа програма в Дуръс, Тирана, Круя, Елбасан;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
Екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Вечери;
Целодневна екскурзия до Аполония и Берат;
Входни такси за амфитеатъра в Дуръс (300 леки), Националния исторически музей в Тирана (200 леки), музея на Скендербег в Круя (200 леки), етнографския музей в Круя (300 леки), археологическия комплекс в Аполония (300 леки), музея на Онуфрий в Берат (200 леки), калето в Берат (100 леки);
Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание, градски транспорт;


ДОПЛАЩАНИЯ
Единична стая 338 лв.
Целодневна екскурзия до Аполония и Берат (без включени входни такси, при минимум 19 туристи) 40.00 лв.
3 вечери в ресторанта на хотела (тристепенно меню) 76.00 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист 90.00 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в двойна стая 25.00 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в единична стая 40.00 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

ОТСТЪПКИ
Ученици и студенти 5.00 лв.
Деца до 10 години, настанени в стаята на двамата родители 10.00 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
Места на отпътуване: Перник - бензиностанция ЕКО на Скоростната магистрала; Кюстендил - бензиностанция Петрол на околовръстния път (бившата Теди Сим).
Валутен курс: 1 евро = 140 албански леки
Часово време: България 12 ч.; Албания, Македония 11 ч.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.


Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

123