Екзотика

Екскурзия най-Доброто от Бразилия - гарантирано пътуване
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки Транспорт: Самолет
Оцени офертата
Маршрут
Рио де Жанейро - водопадите Игуасу - Салвадор де Байа
Дати на отпътуване
01.10.2017 г., 15.10.2017 г., 12.11.2017 г., 14.01.2018 г., 18.02.2018 г., 11.03.2018 г., 15.04.2018 г., 06.05.2018 г., 17.06.2018 г., 01.07.2018 г., 05.08.2018 г., 09.09.2018 г., 23.09.2018 г., 07.10.2018 г., 21.10.2018 г., 18.11.2018 г.
Програма
Ден 1 Рио де Жанейро
Пристигане в Рио де Жанейро и настаняване в хотел. Градът, основан през 1556 г., става столица на Бразилската колония през 1776 г. През 1808 г. португалското кралско семейство се установява в Рио. Това води до съществен прогрес на града и той се превъръща в основен културен, политически и икономически център на Португалската империя. През 1889 г., когато е провъзгласена републиката, Рио е признат за столица на държавата и остава такъв до 1960 г., когато е завършено изграждането на новата столица Бразилия. От едната страна Рио граничи със синьото море, а от другата – с планини. Там живее колоритно население, наричащо себе си „кариока”, с почти 8 млн. местни жители. Статуята на Христос Спасителя, даващ благословията си на целия град, е на върхa на планината Корковадо и това е най-емблематичното забележителност в Бразилия. Нощувка.

Ден 2 Рио де Жанейро (закуска)
Туристическа обиколка на Рио де Жанейро. Хълмът Корковадо, на който се намира статуята на Христос Спасителя, се издига на 748 м височина. От върха се открива прекрасна гледка към целия град. Следва преминаване през някои от най-известните плажове на Рио и изкачване с лифт до хълма Захарната глава (на височина 390 м). Посещение на централната част на града и разглеждане на забележителностите: финансовият и бизнес център, църквата „Канделария”, катедралата „Сан Себастиан”, Общинският театър, Националната библиотека, Музеят на изящните изкуства, прочутият Самбадром - улицата, където всяка година се провежда парадът на самба школите - най- чаканият етап от карнавала в Рио. Нощувка.

Ден 3 Рио де Жанейро (закуска)
Свободен ден с възможност за допълнителни екскурзии, които се заявяват на място:
 • Целодневно посещение на Петрополис – община в Югоизточна Бразилия. Обиколка на Летния дворец, Катедралата, Кристалния дворец, красиви имения и очарователни площади.
 • „Рио през нощта” - посещение на фолклорно и карнавално шоу с участието на опитни танцьори и самба групи.
Нощувка.

Ден 4 Рио де Жанейро –Игуасу (закуска)
Трансфер до летището за полет до Игуасу. Трансфер до хотела и настаняване. Следва посещение на водопадите Игуасу от Бразилска страна. Природният феномен се състои от 275 водопада, наредени в подкова с дължина 2 700 м, а водите им падат от 70–80 м височина. През 1984 г. ЮНЕСКО обявява това място за световно природно наследство поради красотата на природата и биологичното разнообразие в субтропичните гори. Най-известният водопад в системата е „Гърлото на Дявола”, наречен така заради изливащата се от три страни вода. Широчината му е 150 м, като именно той бележи границата между Бразилия и Аржентина. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5 Игуасу (закуска)
Отпътуване към аржентинската страна на водопадите Игуасу. По време на пътуването ще минете по моста Танкредо Невес над река Игуасу – граница между Аржентина и Бразилия. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6 Игуасу – Салвадор де Байа (закуска)
Трансфер до летището за полет до Салвадор де Байа. Бразилците често наричат града „Земя на щастието” или „Земята на Вси Светии”. Салвадор е един от най-очарователните градове в света, съчетал красота и традиции. На изток граничи с океана, а на юг със залива Вси Светии. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 7 Салвадор де Байа (закуска)
Туристическа обиколка на града – морският фар в квартал Барра и Общинският площад. Разходка из квартал Пелоурино – старият град, който е обявен за световно наследство от ЮНЕСКО. Посещение на бароковата катедрала, построена от йезуитите през 1672 г., и на църквата Сан Франсиско – най-важната религиозна структура в Бразилия. Връщане в хотела. Свободно време. Вечерта – по желание посещение на танцово шоу, представящо Афро-Бразилската култура. Нощувка.

Ден 8 Отпътуване за България (закуска)
Трансфер до летището за полети до София с прекачване в Европа.
ЦЕНИ
Цени (при минимум 2 туристи) Хотели 3/4* (Middle Class) Хотели 4/4+* (Comfort Class)
На човек в двойна стая 1 485 щат. дол. 1 735 щат. дол.
На човек в единична стая 1 785 щат. дол. 2 275 щат. дол.

 • Доплащане за полетите Рио де Жанейро-Игуасу, Игуасу-Салвадор де Байа - от 698 щат.дол.

Забележка:
 • посочените цени са за пътуване в групи с туристи от различни националности, говорещи английски език (предимно от Европа и Северна Америка); същият тур може да бъде организиран за избрана от Вас дата (срещу доплащане).

Цените са за минимум 2 туристи и включват:
 • трансферите летище-хотел-летище;
 • транспорт с автобус/микробус (в зависимост от броя на туристите в групата) и с влак по програмата;
 • 7 нощувки в избраната категория хотели (3/4* или 4/4+*);
 • 7 закуски;
 • туристическа програма в Рио де Жанейро;
 • туристическа програма в района на водопадите Игуасу – от аржентинска и бразилска страна;
 • туристическа програма в Салвадор де Байа;
 • входни такси за посещавани по програмата обекти;
 • екскурзоводско обслужване на английски език.

Цените не включват:
 • самолетни билети София–Рио де Жанейро и Салвадор де Байа-София (цената се уточнява в момента на резервацията според избраната дата на отпътуване; билетите трябва да са издадени минимум 6 седмици преди пътуването);
 • самолетни билети (с включени летищни такси) за полетите по програмата: Рио де Жанейро-Игуасу и Игуасу-Салвадор де Байа – от 698 щат.дол. (цените подлежат на препотвърждение при резервация);
 • допълнителните екскурзии по желание, които се заплащат на място;
 • застраховка за времето на пътуването с покритие 10 000 € - по 2 лв. на ден за туристи до 65 г.;
 • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
 • напитки по време на храненията и др. разходи от личен характер.

Примерни хотели по програмата:
Град Хотели 3-4* Хотели 4-4+*
Рио де Жанейро Mirasol Copacabana 3-4* Rio Othon 4*
Игуасу Viale Cataratas 3* Bourbon Cataratas 4*
Салвадор де Байа Golden Tulip Rio Vermelho 4* Bahia Othon 4+*

Допълнителни изисквания:
 • изисква се паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
 • за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителна ваксинация;
 • туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
 • записването за екскурзията става след сключване на договор и внасяне на депозит (капаро) в размер на 50 % от пакетната цена и представяне на фотокопие на първите страници на паспорта; окончателното плащане на останалата част от сумата се извършва не по-късно от 45 дни преди отпътуване;
 • при записване се заплаща 100 % от стойността на самолетните билети за международните полети и полетите в програмата;
 • при желание от страна на туристите могат да бъдат резервирани допълнително нощувки в началото и в края на тура в същите хотели;
 • посрещащият туроператор запазва правото си за промяна на посочените хотели с подобни от същата категория;
 • при ранни трансфери и при късно настаняване съответното изхранване не е гарантирано;
 • в пакетната цена са включени входните такси за посещавани обекти: Национален парк «Игуасу» (от бразилска и от аржентинска страна), градска такса в Аржентина; в Рио де Жанейро – «Захарната глава» и Корковадо – на обща стойност 84 щат.дол. При евентуално покачване на цените приемащият туроператор запазва правото си на промяна в цената;
 • Туроператорът предлага сключването на застраховка, която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора;

Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» със ЗАД ”Алианц България” АД, бул. «Княз Дондуков» 59, София, тел. 02/9302126, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
Туристическата агенция запазва си правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.