Свържете се с нас

Почивки лято 2024

ПОЧИВКА В КОСТА БЛАНКА – БЕНИДОРМ 2024

Вашата оценка
Транспорт
Самолет
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване
06.09.2024 г.,   13.09.2024 г.,   20.09.2024 г.
Цена от
1672лв.
Принтирай
Запитване
За контакти и резервации
Хотели по програмата
Бенидорм, Испания
Gran Bali
Цена от
490лв.
Виж повече
Програма
Директен полет от София до Валенсия, 7 нощувки на закуска, обяд и вечеря в топ хотел на самия бряг на Бенидорм. Включена обиколка на Валенсия.


ДЕН 1
Среща с представител от агенцията на летище София, 2 часа преди полета. Директен полет до Валенсия с авиокомпания Wizz Air. Кацане на летището.
Тансфер до хотела в Бенидорм. Продължителност на трансфера около 1 час и 50 мин. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2
Закуска. Информационна среща. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
Целодневна екскурзия до Гуаделест и Алтея.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
Целодневна екскурзия до Мурсия и Картахена.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
Целодневна екскурзия Елче и Аликанте.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
Полудневна екскурзия до Калпе.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 6
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
Полудневна екскурзия до Гандия.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7
Закуска. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8
Ранно отпътуване. Панорамна обиколка на Валенсия.
Трансфер до летище Валенсия. Директен полет до София на авиокомпания Wizz Air.
Поредността на дните на посочените допълнителни екскурзии в програмата може да бъде променяна на място от водача, съобразно с часовете на работа на обектите и числеността на записаните.
Минимален брой записани за провеждане на екскурзите: 20 човека.

Полетно разписание (валидно към днешна дата, подлежи на препотвърждение):
СОФИЯ - ВАЛЕНСИЯ 19:25 - 21:50
ВАЛЕНСИЯ - СОФИЯ 22:30 - 02:35+1

Допълнителна информация
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София - Валенсия - София с включени летищни такси и регистриран багаж 20 кг/ ръчен багаж с размери 40 х 30 х 20 см, максимум 10 кг с авиокомпания Wizz air;
 • 7 нощувки в Gran Hotel Bali със закуска, обяд и вечеря с включена вода и вино по време на вечеря(не важи за периода 01/07/24 до 31/08/24)
 • Трансфер летище - хотел - летище;
 • Панорамна обиколка на Валенсия;
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
 • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената сума, в случай на забрана за пътуване по медицински причини (доказано с медицински документ);
 • Представител на туроператора.
 • Посочената за дете цена е валидна при настаняването му с двама възрастни.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Препоръчителни доплащания:


 • Целодневна екскурзия до Гуадалест и Алтеа - 130 лева за възрастен / 70 лева за дете до 11.99 г.;
 • Полудневна екскурзия Калпе - 90 лева за възрастен / 50 лева за дете до 11.99 г.;
 • Целодневна екскурзия до Елче и Аликанте - 120 лева за възрастен / 60 лева за дете до 11.99 г.;
 • Целодневна екскурзия до Мурсия и Картахена - 135 лева за възрастен / 68 лева за дете до 11.99 г.;
 • Полудневна екскурзия до Гандия- 100 лева за възрастен/ 50 за дете до 11.99 г;


Задължителни доплащания:


 • Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 1000 щатски долара/тон при курс 1 евро = 1 щатски долара;
 • Курортна такса - 1,50 евро/ден/човек, заплаща се на място на рецепция.

УСЛОВИЯ
Условия за резервации:
 • Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране
 • Доплащане 21 дни преди тръгване
 • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета
Условия за анулации:
 • До 24 часа след резервация без такса за анулация
 • До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация
 • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация
 • Под 21 дни 100% като такса анулация
ВАЖНО:
 • 1. Минимален брой туристи: 40 човека;
 • 2. Срок за уведомяване при несъбран минимум - 21 дни;
 • 3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
 • 4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.
БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ
 • При предсрочно прекратяване на договора по инициатива на ПЪТУВАЩИЯ, заплатената от него или от негово име сума се възстановява чрез туристическия агент, сключил договора за туристически пакет с ПЪТУВАЩИЯ от името и за сметка на туроператора, когато ПЪТУВАЩИЯТ не може да започне и осъществи пътуването поради някоя от следните причини, която е била непредвидима към момента на сключване на договора за туристически пакет и е възникнала преди датата на отпътуване независимо от волята на пътуващия:
 • 1.1.Злополука, акутно заболяване (заболяване, което възниква внезапно и непредвидено, представлява опасност за живота или здравето на пътуващия и изисква спешна медицинска намеса) или внезапно обостряне на хронично заболяване на ПЪТУВАЩ по договора за туристически пакет, с изключение на заболяване от COVID 19, при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и съществува опасност за влошаване на здравословното му състояние от пътуването.
 • 1.2. Внезапно заболяване или злополука на близък на ПЪТУВАЩИЯ (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.), при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и пътуващият трябва да полага грижи за болния.
 • 1.3. Смърт на пътуващия.
 • 1.4. Смърт на близък на пътуващия (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.).
 • За доказване на настъпилите обстоятелства,пътуващия предоставя документите в заверено от него копие на адрес: гр. Пловдив, ул. Райко Даскалов 53, ет. 2, ап. 25.
 • ТО се произнася в подходящ срок, но не повече от 5 раб. дни от получаване на документите.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Включена в цената панорамна обиколка на Валенсия
Включено в цената
Валенсия – третия по големина град в Испания, разположен на източното крайбрежие на Иберийския полуостров. Градът предлага изключително разнообразие от забележителности и атракции – история, архитектура, фестивали и вкусна храна. Посещението започва с пешеходна разходка на Стария град. Тук ще откриете кулите „Серанос“ – вековни пазители на града, площад „Пласа де ла Вирхен“ и красивия фонтан „Турия“, катедралата на Валенсия- днес пазителка на Светия Граал, „Кръглия площад“ с многобройните си магазинчета за дантела, „Ла Естреча“ – най-тясната сграда в Европа, „Копринената борса“ – шедьовър на валенсианския готически стил, „Централният пазар“, който радва посетителите си с красиви сувенири и вкусни тапас. След свободно време за обяд, обиколката продължава с панорамна част, описваща старото корито на река Турия, днес преобразено в красив зелен парк. Пътят ще ви отведе до „Града на изкуствата и науките“ – един неповторим архитектурен ансамбъл , дело на Сантяго Калатрава и Феликс Кандела. Комплексът съчетава в себе си пет футуристични постройки – „Хемисферик“ – Планетариум известен с най-голямата зала в Испания за прожектиране на филми, Двореца на изкуствата „Кралица София“, който годишно приютява множество музикални събития, Музея на науките „Принц Фелипе“, разкриващ едни от най-големите тайни на науката, „Умбракъл“ – зона за отдих, изобилстваща от зеленина, „Агора“ – приютяваща изложби и събития и „Океанографик“, известен като най-големия аквариум в Европа,  представляващ подводен град, който отлично пресъздава морската среда, в която живеят характерни представители на различните морета. Свободно време.


Цената включва
трансфер и екскурзовод на български език.

Цената не включва
разходи от личен характер.

 


Целодневна екскурзия до Гуаделест и Алтея
Цена за възрастен 130 BGN
Цена за дете 70 BGN
Алтеа е китно рибарско градче, разположено на върха на хълм, на чиято най-висока точка се издига камбанарията на енорийската църква „Дева Мария от Консуело“. Широкият купол на църквата е покрит с бели и сини плочи – един от символите на Коста Бланка. От площада на града се открива красива панорама към региона – типични бели къщи, които в миналото са били обградени от масивна ограда. Кратка разходка по приветливите улички с безброй работилници, ателиета на художници и занаятчийски магазини. Екскурзията продължава по крайбрежен, панорамен път, който води до Калпе – курортно испанско градче. Внушителната Скала на Ифач е един от типичните пейзажи тук. Единадесет километра плаж, пленителни заливи, яхтено пристанище и красива природа са част от привлекателността на града. 

Планинското селце Гуадалест, основано от Маврите, се намира на 600 метра надморска височина, сгушено на самотно, но много красиво място.Красиви замъци се издигат между гранитни скали, сливащи се в едно със заобикалящата ги природа.Повече от 2 милиона туристи идват тук всяка година, затова направете всичко възможно да не пропуснете това забележително място!

Преди да пристигнете в долината на Гуадалест, пътувайки по криволичещи планински пътища, ще минете през няколко други очарователни малки селца.Едно от тях е Ла Нуциа, предлагащо Ви великолепна гледка както към Средиземно море, така и към заобикалящите го планини.В красивото малко село Полоп ще направим пауза за снимки и само след един поглед към кремавите къщи, уютно облегнали се на планинския склон, ще разберете защо.
Ще посетим местен магазин за мед, плодове, вино Moscatel и други деликатеси, характерни за региона.

Целодневна екскурзия до Мурсия и Картахена
Цена за възрастен 135 BGN
Цена за дете 68 BGN
Мурсия - град с арабски произход, пъстра архитектура и множество дворци. Туристическата програма в Мурсия започва с пешеходна обиколка из историческия център. Първа спирка - сградата на кметството, която претърпява множество реконструкции преди да достигне съвременния си вид. Следва посещение на площад „Кардинал Белуга“, където се разкриват величествените здания на местния Епископски дворец, чудесен представител на архитектурното течение рококо и Катедралата на „Пресвета Богородица“, чиято фасада е призната за една от най-красивите представители на бароковия стил в Испания. Разходката продължава по главната улица „Траперия“, изобилстваща от магазини за сувенири, мода и сладки изкушения. Тя ще ви отведе пред сградата на Кралското казино, напомняща за бившето величие на аристокрацията. Разходката продължава в посока площад „Санто Доминго“ и едноименната църква, двореца „Алмодовар“ и Театър Ромео. Свободно време. 

Отпътуване за Картахена. Разглеждане на пристанището,, площада на кметството,Паласио конститориал. впечатляващите сгради като "Каса Лагостера", "Каса Сервантес" и сградата на казиното, римския театър, църквата на благотворителността с патронния светец на града.

Целодневна екскурзия Елче и Аликанте
Цена за възрастен 120 BGN
Цена за дете 60 BGN
Аликанте,столица на втората по големина провинция на област Валенсия. Без съмнение един от най-посещаваните испански градове, съумял да запази историческите си монументи и да използва рационално и разумно природните си дадености. Посещение на известният парк от многобройни палми – Ел Палмерал, замъкът Санта Барбара- разположен на хълма Бенакантил и забулен с легенди и истории. Невероятни гледки на града, морския бряг и околността. Археологическият музей, намиращ се в подножието на замъка. Църквата Санта Мария, построена върху стара джамия през XII век и претърпяла реформи през XV, а по-късно била прибавена красивият бароков портал.
Катедралата Сан Николас,датираща от 17 век и Кметството- барокова сграда от 18 век,една от най-красивите в града.

Елче е място, където впечатляващата древна история живее хармонично заедно с всички забележителности и удобства на модерния курортен град. Елче е перфектната дестинация за всеки, който търси комбинация от култура, интересни забележителности и прекрасни плажове.
Историческите паметници, естествените чудеса и прекрасни музеи допълват космополитния център на Елче, а белите плажове създават почивката в Коста Бланка, която предлага за всекиго по нещо.

Елче е наследник на богата история и много от древните сгради остават и до днес. Посетете внушителната крепост Калахора, изградена през 12ти век, разходете се покрай стените, вдигнати от маврите, или посетете археологическия музей в рамките на големия Алкасер де ла Синьория. Готическата градска зала е също задължително място за посещение за тези, които се интересуват от история. Не пропускайте и невероятната Базилика де Санта Мария. В Елче не липсват и природни красоти, тъй като градът е с местоположение в сърцето на голяма палмове плантация, която е обявена за обект, защитен като част от културното наследство на ЮНЕСКО.

Полудневна екскурзия до Калпе
Цена за възрастен 90 BGN
Цена за дете 50 BGN
Kрасивo ,типичнo със своята аритекрура, средиземноморскo градче - курорт. С неголямо население умножава многократно жителите си през горещия летен сезон.
Калпе, старо рибарско селище, известно с огромната скала Пеньон де Ифак,издигаща се над града , с височина от 325 м и обявена за най-малкият защитен природен парк в Испания. В подножието на скалата са открити останки от стари иберийски племена,населяващи тези земи. По времето на римското владение,населението се преместило по брега и се отдало на търговия и риболов. Последвал няколко вековен период на арабско владичество.
Посещение на историческия център. Защитна кула и стени- останки от голяма защитна крепост, църквата ,единствена по стил в целия регион- смесица от готика и стар арабски арх.стил, мудехар...Музея на колекциониста, многобройни експонати ,принадлежали на частни колекционисти от областта.
Кактусландия- Ботаническа градина с над 1500 видове кактуси, разположени в две зони , Пустиня и Тропици и интересно изложение на птици- папагали, Лори, какаду, пауни.... Природонаучен музей с колекции от фосили, морски миди, насекоми , минерали и скъпоценни камъни.

Полудневна екскурзия до Гандия
Цена за възрастен 90 BGN
Цена за дете 50 BGN
Гандия, Испания, се намира на около 40 минути от Валенсия , 40 минути северно от Бенидорм и 90 мин. северно от Аликанте. Гандия е любима ваканционна дестинация за испанските летовници. Тъй като Гандия се намира на северната част на Коста Бланка, но и много на юг на Коста дел Азахар, градът не се е превърнал в основна туристическа дестинация за чуждестранните туристи, но е запазил своя испански дух и идентичност.

Гандия е град на контрастите и ето защо всеки турист може да намери причина, поради която да посети този чуден град и да си прекара невероятно. Това се отнася не само до развлеченията в града, но чудната природа, обгърнала градчето и околностите. Гандия ще изненада любителите на изкуството с впечатляващата архитектура на сградите в историческата част на града /най-видната забележителност е дворец Боргия/, който ще се превърне в любимо място за търсачите на културни преживявания и тези от Вас, за които историята е магия. Задължително е да посетите и археологическия музей Гандия, за да се потопите в изкуството на форми и въображението на гения.
От друга страна, ако обичате изпълнения наживо и нощният живот ви е приоритет, близо до Плая де Гандия ви очакват множество барове, нощни плажове, казина и дискотеки, които предлагат за всекиго по нещо.


Бюлетин
За да получавате нашите актуални предложения и промоционални оферти, моля впишете своя имейл.