Вашата оценка 5 от 1 глас

Екскурзии до Естония със самолет

Естония е сравнително малка, но много интересна държава. Тя е популярна с напредналите си технологии, бърз интернет и многобройни стартъпи. Естонките са признати за едни от най-красивите жени.
Естония много държи на образованието и се нарежда на второ място в света по грамотност на населението - 99.8% от жителите й са грамотни.
За да запази природата си, държавата води активна екологична политика. Големи части от столицата Талин са забранени за автомобили, а градската управа преди няколко години въведе безплатен градски транспорт за местните жители, за да ограничи замърсяването на въздуха.
Балтийската република е една от държавите с най-чиста природа. Естония има 1500 острова, 1000 езера и 7000 реки, а половината от територията й е покрита с гори. Има голямо биоразнообразие и огромен брой едри хищници - сред природата често се забелязват вълци, рисове, кафяви мечки. Друг интересен и необичаен факт е, че Естония има най-голям брой метеоритни кратери на квадратен километър в света.
Естония е най-малко религиозната държава в света. Едва 14% от населението й твърди, че има религиозни убеждения. Въпреки това най-старата дървена сграда в страната е именно религиозен храм - църквата в Руну, построена през 1644 г. А един от най-големите и популярни храмове в Талин се казва "Александър Невски".
В Естония можете да направите почти всичко онлайн - от подаването на данъчна декларация, което отнема по-малко от 10 минути, през регистрирането на фирма за по-малко от 5 минути, до гласуването на избори. Тя е първата държава в света, която въвежда гласуването по интернет (на вота през 2005 г.) в името на удобството.
Интернет е навсякъде, дори и в гората. Навсякъде в страната може да платите електронно, стига да имате смартфон. В балтийската република почти всеки има такъв - тя е една от държавите с най-много мобилни телефони на глава от населението.
Страната е изключително напреднала в интернет технологиите и е идеално място за дигитално предприемачество и стартъпи. Балтийската република е родината на Skype, Hotmail и KaaZa, а някои наричат столицата й Талин "Силициевата долина на Европа".