Екскурзия с посещение на Бари,Помпей,Неапол,Капри,Рим,Сиена,Флоренция

Съкровищата на Италия
Продължителност: 8 дни / 5 нощувки Транспорт: Автобус Изхранване: BB
Оцени офертата
Маршрут
София – Игуменица – Бари – Помпей – Неапол – Капри – Неапол – Рим – Сиена – Флоренция – София
Дати на отпътуване
Програма
Маршрут:
София – Игуменица – Бари – Помпей – Неапол – Капри – Неапол – Рим – Сиена – Флоренция – София

Ден 1 - София - Игуменица - 665 km
Отпътуване от София в 9.30 ч. от площад "Александър Невски" по маршрут София - Игуменица. Пристигане в Игуменица. Нощно пътуване с ферибот до Италия.

Ден 2 - Бари - Помпей - Неапол - 295 km
Пристигане в Бари/ Бриндизи сутринта. Отпътуване за Помпей. Разглеждане на античния Помпей с местен екскурзовод (минимум 2 ч.). Панорамна обиколка на Неапол с местен екскурзовод (минимум 1 ч.): Кралският дворец и операта "Сан Карло". Настаняване в района на Неапол привечер. Нощувка.

Ден 3 - Капри
Закуска. Отпътуване към Неапол, откъдето с корабче се стига до остров Капри – перлата на Неаполитанския залив, комбинация от уникално красива природа и лукса на един от най-скъпите курорти в Европа. Изкачване със зъбчата железница до "сърцето" на острова – площад Умберто; църквата "Св. Стефан", построена между 1688 и 1695 г. Свободно време. Нощувка в района на Неапол.

Ден 4 - Неапол - Рим - 280 km
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Рим - "център на света и град на светлината, към който водят всички пътища…", императорско величие и могъщество, претворило историята в реалност и реалността в история. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2 ½ ч.): Колизеумът - най-големият амфитеатър от древноримската епоха; Римският форум - сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; величествената Арка на Константин, издигната в чест на победата над император Максенций; Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; площад "Венеция" и църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Посещение с местен екскурзовод на български език в църквата "Сан Клементе". Фотопауза при Колизеума. Посещение с местен екскурзовод на български език на Ватикана (минимум 1 ½ ч.) - най-малката страна в света, средище на католицизма и резиденция на Римския папа. По желание - изкачване на купола на катедралата "Св. Петър". Свободно време до 20.00 ч. Настаняване в района на Рим. Нощувка.

Ден 5 - Рим
Закуска. Свободен ден в Рим – пешеходна разходка до площад "Испания", където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата "Санта Тринита дей Монти"; Фонтанът "Ди Треви" - най-известният и най-красивият в цяла Италия - шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; площад "Навона" и Пантеона. Туристическа програма по желание: посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи – богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и на целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивлизация; Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка.

Ден 6 - Рим - Сиена - Флоренция - 365 km
Закуска. Отпътуване за Флоренция. По пътя разглеждане на Сиена - един от най-добре запазените средновековни градове в Италия. Пешеходна разходка в центъра на града: площад "Дей Кампо" - сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; Палацо Публико и Катедралата - една от най-красивите в Италия, смесица от романски и готически стил. Настаняване в района на Флоренция. Нощувка.

Ден 7 - Флоренция - София - 1380 km
Закуска. Напускане на хотела. 8.00 ч. - отпътуване за Флоренция - необходимо е ползване на градски транспорт. Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре"; площад "Синьория" с "Палацо Векио" и църквата "Санта Кроче". Свободно време: разходка до Понте Векио - "Мостът на златарите", двореца "Пити" и градините "Боболи", предлагащи великолепна гледка към цяла Флоренция и р. Арно. По желание: посещение на галерия "Уфици". 18.00 ч. връщане до хотела - необходимо е ползването на градски транспорт. 19.00 ч. - отпътуване за България.

Ден 8 - София
Прстигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. Сливница до Орион), площад "Централна гара" и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") следобед.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
 • Билети за ферибот туристическа класа Игуменица - Бари/ Бриндизи
 • 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Неапол
 • 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Рим
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Флоренция
 • Туристическа програма в Помпей и Неапол с местен екскурзовод
 • Туристическа програма в Рим с местен екскурзовод
 • Туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод
 • Пешеходни разходки в Сиена и на о-в Капри
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания ''Армеец''
 • Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)
 • Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод
 • Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод
 • Доплащане за място в каюта към билета за ферибота Игуменица - Бари
 • Корабче до о-в Капри
 • Местен/градски транспорт във Флоренция: 5 EUR (двупосочен билет)
 • Доплащане за слушалки при посещението на археологическия комплекс в Помпей (2 EUR)
 • Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка в Рим (3 EUR)
 • Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (2 EUR)
 • Входна такса за археологическия комплекс в Помпей (11 EUR)
 • Входни такси за базиликата "Св. Петър" (1,5 EUR), купола нa базиликата "Св. Петър" (5 EUR) и Колизеума (12 EUR) в Рим
 • Входна такса за катедралата в Сиена (8 EUR)
 • Входни такси за църквата "Санта Кроче" (6 EUR), двореца "Пити" (11,5 EUR) и комбиниран билет за Купола на Брунелески, Кулата на Джото и баптистерията Сан Джовани (10 EUR) във Флоренция
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

ОТСТЪПКИ:
 • Ученици и студенти - 20 лв.
 • Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата родители - 49 лв.

ДОПЛАЩАНИЯ:
Единична стая 220 лв.
Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод (с включена такса резервация, входна такса и ползване на слушалки) при минимум 20 туристи от 44.00 лв. до 59.00 лв.
Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод (с включена такса резервация и входна такса) при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно! от 35.00 лв. до 59.00 лв.
Доплащане за място в каюта за двама към билета за ферибота Игуменица - Бари на турист (юли, август, септември) - след потвърждение до 5 дни преди датата на отпътуване 125.00 лв.
Доплащане за място в каюта за трима към билета за ферибота Игуменица - Бари на турист (юли, август, септември) - след потвърждение до 5 дни преди датата на отпътуване 95.00 лв.
Доплащане за място в каюта за четирима към билета за ферибота Игуменица - Бари на турист (юли, август, септември) - след потвърждение до 5 дни преди датата на отпътуване 70.00 лв.
Корабче до о-в Капри, билет за градски транспорт или за зъбчата железница, туристическа такса и такса резервация, при минимум 20 туристи 82.00 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист 320.00 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
Билет за ферибот туристическа класа означава, че туристите ползват свободните места в салоните на кораба на дивани, фотьойли, столове и нямат запазени места.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Часово време: България 12 ч. ; Италия 11 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
За да посетите галерия „Уфици” с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването и е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.
Валутен курс: 1 лв = 0,52 EUR

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

123

Цени

Дата Възрастен в двойна стая
26.03.2016 г. 685 лв.
16.04.2016 г. 695 лв.
14.05.2016 г. 695 лв.
25.06.2016 г. 689 лв.
30.07.2016 г. 749 лв.
27.08.2016 г. 749 лв.
01.10.2016 г. 695 лв.
29.10.2016 г. 675 лв.