Екскурзии до Швейцария самолет

Екскурзия до Базел и Колмар
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки Транспорт: Самолет Изхранване: BB
Оцени офертата
Маршрут
София-Базел-Колмар-Базел-София
Дати на отпътуване
Програма
Базел е третият по големина град в Швейцария след Цюрих и Женева. Разположен е там, където швейцарската граница се среща с границите на Франция и Германия.
Историята на Базел датира отпреди близо 2000 години, когато градът възниква като келтско селище. През 374 г. Базилия /както се е казвал в миналото/ е римска крепост.
С годините селището се разраства и се превръща във важен религиозен и образователен център. През 1460 г., папа Пий II основава в Базел първия университет в Швейцария. Базел става член на Конфедерация Швейцария в началото на 16 век. , а скоро след това, основният център на Реформацията в страната.
Река Рейн разделя града на две части – Голям Базел и Малък Базел. Историческото сърце на града е разположено на югозападния бряг.

Първи ден:
Полет София – Базел 07:25 – 08:45 ч. Придвижване от летището до хотела. Настаняване. По желание от 14 ч. пешеходен тур „Малкия Базел” с екскурзовод на английски език, продължителност 1,5 ч – 2 ч. По време на тура ще видите Изложбения център, малките пивоварни, река Рейн – една от най-дългите реки в Европа; Kaserne / Казармата/ – място за представления и концерти; ще видите още много забележителности, ще научите защо гражданите на Базел са преместили цяла гара и още много истории. След тура свободно време , може да разгледате някои от 40 – те музея на града/например първият в света „Музей на котката”, колекцията надхвърля 10 000 екземпляра или Музея за изящни изкуства, където са представени творби на Рембранд, , Рубенс, Клод Моне, Едуард Мане, Винсент Ван Гог, Пикасо и много други творци. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. По желание от 13:00 ч. пешеходен тур „Downtown Basel” с екскурзовод на английски език, продължителност 1,5 ч – 2 ч. По време на тура ще видите емблематичния за града фонтан „Тингели”, проектиран от Жан Тингуели – швейцарски скулптор, издигнат през 1977 г.; Мюнстерплац, където се намира катедралата Мюнстер, с известната си червена фасада, тя е една от главните забележителности на града, построена е в периода 1220 – 1230 г. на хълм, извисяващ се над река Рейн. В днешни дни тя е главен център на протестантското движение. Ще видите още Кметството; Mittlere Brucke – най-старият пешеходен мост над река Рейн, построен през 1226 г. от епископ Хенри фон Тун. Дясната му страна е част от Малък Базел, докато лявата започва от Голям Базел. От него със завързани крака и ръце за тежести са били изхвърляни жените, обвинени в убийство на дете или изневяра. През 1905 г. целият мост и изграден от камък. Ще видите Spalentor – най-впечатляващата от трите градски порти, останали от градските укрепления от 1400 г. Фасадата й е украсена с три фигури, датиращи от 15 век – Мадоната и двама пророци. След тура свободно време. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Препоръчваме Ви да отидете до Колмар - най-красивият град в Елзас. Придвижването с влак продължава 45 мин. През Средновековието Колмар е бил важен град – крепост. От този период са запазени множество красиви сгради. Средновековният център е изпъстрен с полудървени къщички с окичени с цветни керемиди покриви. Кварталът „Малката Венеция” се пресича от канали, свързани с река Ил, която свързва Колмар с река Рейн. Влиянието на Средновековието е оставило своя отпечатък върху облика на стария град и готическата архитектура, характерна за църквата Сейнт Мартен, датираща от 1235 г. Бившият доминикански манастир „Утерлинден”, наречен така заради липовите дървета, е основан през 13 век. Днес превърнат в музей, той съхранява произведения на изкуството, в него може да видите една от малкото запазени до наши дни творби на Матиас Грюндевалд – придворен художник в Майнц.
Връщане в Базел. Нощувка.

Четвърти ден:
Полет Базел – София 09:20 – 12:35 ч.

Цени

Дата Възрастен в двойна стая
19.09.2020 г. 830 лв.
03.10.2020 г. 690 лв.


Цената включва:
Самолетен билет София – Базел – София с авиокомпания Wizz Air;
Летищни такси;
Ръчен багаж с размери 40х30х20 см;
3 нощувки със закуски в хотел City Inn 3*/ Ibis Styles Basel City 3*/ Hotel du Commerce 3* или подобен;
Пешеходeн тур „Малкия Базел” с екскурзовод на английски език;
Пешеходен тур „Downtown Basel” с екскурзовод на английски език;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина- Травълър" /включително COVID-19/с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания Евроинс за лица до 65 г.;

Цената не включва:
Салонен багаж до 10 кг и качване с предимство - 33 лв. на посока;
Чекиран багаж – до 10кг - 50 лв. на посока; 20 кг - 71 лв. на посока; до 32 кг - 101 лв. на посока /цените са валидни при заявяване и заплащане на багажа в момента на направата на резервацията, ако се добавят в последствие ще бъдат на по-високи цени/;
запазено място в самолета цени от 20 лв. на посока;
индивидуален трансфер - цена на запитване;
билет за влака до Колмар – 15 евро на посока;
разходи от личен характер ;
Застраховка "Отмяна на пътуване" на застрахователна компания Армеец(Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Забележка: Цените на багажа се променят в зависимост от сезона от авиокомпанията.

ВАЖНО!
За да направите резервация е необходимо да изпратите трите имена на пътуващите на латиница, ЕГН, вид, номер и валидност на документа за самоличност, с който ще пътувате, както и депозит в размер на 50% oт цената на екскурзията. Остатъка е необходимо да се доплати до 14 дни преди датата на отпътуване.

Екскурзията се осъществява независимо от броя на записаните!

Екскурзията е тип индивидуална без водач!

Цената е валидна до изчерпване на местата по ниските класи в полета!

Заплатения депозит е невъзвръщаем!

Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Швейцария или Франция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

Туроператорът притежава лиценз № РК - 01 - 6722 за извършване на туроператорска дейност. Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” със "Застрахователно дружество Евроинс" АД, София, Застрахователна полица № 00650000167 издадена на 05.04.2020 г. с валидност от 05.04.2020 г. до 04.04.2021 г.